BRUKA U HITNOJ POMOĆI: Tehničar i vozač krali od pacijenata koji su bili na samrti

Autor: novosti.rs

Hronika

27.01.2018

17:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragedija jedne Beograđanke, kojoj je umro suprug, pomogla je da se rasvetle krađe za koje se sumnjiče - vozač i tehničar Hitne pomoći!

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Kako "Novosti" saznaju, protiv njih dvojice u toku je istraga u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, a na osnovu krivične prijave koju je protiv njih podnela policija. Na teret im se stavlja da su pljačkali pacijente.

Prikupljanje dokaza

Kako je rečeno u Prvom tužilaštvu, prijava protiv njih dvojice je podneta nedavno, oni su i saslušani, a u toku je ispitivanje svedoka. Kada svi oni budu dali iskaze, tužilaštvo će doneti odluku u kom pravcu će teći dalji postupak.

Mesecima je trajalo prikupljanje dokaza. Bitna karika u tom lancu bila je i Beograđanka kojoj je nestao nakit kada joj je preminuo muž.

Njenom suprugu je pozlilo i čovek je nažalost umro, uprkos lekarskoj pomoći. Žena je tek posle nekoliko dana primetila da joj fali zlatna burma. Ipak, nije htela nikoga da optuži, ni da sumnjiči, s obzirom na to da su joj u kuću došli ekipa Hitne pomoći, a onda i bliski ljudi koji su hteli da izjave saučešće.

- Bilo joj je suludo da je neko od njih opljačkao i to u trenutku dok joj umire muž - kaže izvor blizak istrazi.

Nekoliko nedelja posle porodičnog gubitka, stariju Beograđanku iznenadio je poziv iz policije. Pozvali su je da da izjavu, a u vezi sa izvesnim krađama s kojima su, kako se sumnja u tom trenutku, povezane osobe, koje rade u Hitnoj pomoći.

MUP motri

- Ona je tada ispričala kako je Hitna pomoć došla da reanimira njenog supruga, ali i kako je primetila da joj nedostaje zlatan nakit. Inspektori su je zamolili za diskreciju jer je istraga bila u toku - kaže sagovornik i dodaje da je sa doktorke koja je došla kao deo ekipe, ubrzo sklonjena svaka sumnja.

Kako list nezvanično saznaje, pripadnici MUP su budno motrili na sada osumnjičenog tehničara i vozača. Mesecima je trajala ta akcije policije, da bi posle završenog operativnog rada, konačno nedavno podigli krivične prijave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading