Obrt u slučaju ubijene pevačice "Granda"- SUD: NEMA DOKAZA DA JE ZORAN UBICA!

Autor: B.K.

Hronika

19.01.2018

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje kojim je početkom decembra za još tri meseca produžen pritvor Zoranu Marjanoviću (39), koji se tereti za ubistvo supruge i pevačice "Granda" Jelene Krsmanović Marjanović (33) 2016. u Borči. Kao razlog za ukidanje rešenje naveden je nedostatak dovoljno kvalitetnih dokaza koji potvrđuju da je Marjanović izvršio krivično delo za koje se tereti!

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ/youtube.com
Apelacioni sud ukinuo rešenje kojim je početkom decembra suprugu ubijene Jelene Marjanoviću produžen pritvor zbog nedostatka dovoljno kvalitetnih dokaza

Žalba

- Drugostepeno veće Apelacionog suda usvojilo je žalbu Marjanovićevih branilaca, ukinulo prvostepeno rešenje tog suda i uputilo predmet na ponovno odlučivanje. Prvostepeno veće, koje je odlučivalo, nije navelo dovoljno kvalitetne razloge, odnosno činjenice i okolnosti potrebne da bi se odredio pritvor - rekla je portparolka Apelacionog suda u Beogradu Mirjana Piljić.

Ona je kazala da u rešenju nije navedeno postojanje dovoljno kvalitetnih dokaza koji potvrđuju osnovanu sumnju kao nužnu pretpostavku za produženje pritvora.

- Po nalaženju drugostepenog veća Apelacionog suda, veće tog suda koje je odlučivalo u prvom stepenu nije navelo razloge, odnosno činjenice i okolnosti koje ukazuju da je u ovom krivičnom predmetu sumnja, sa nivoa "osnova sumnje", koji su potrebni da bi se odredio pritvor, došla do višeg stepena - "osnovane sumnje" - precizirala je Piljićeva.

Pritom drugostepeno veće Apelacionog suda je imalo u vidu da je u pravosnažnom rešenju Višeg suda u Beogradu, kojim je Marjanoviću nakon hapšenja u septembru 2017. određen pritvor, navedeno da u konkretnom slučaju proizlazi najminimalniji stepen osnova sumnje da je on ubica.

- Drugim rečima, za nastavak istražnog postupka traži se sumnja višeg stepena od osnova sumnje, dakle traži se osnovana sumnja da bi mogao da se produži pritvor - naglasio je Apelacioni sud u odluci.

Ukidanje rešenja o pritvoru dovelo bi do potpunog obrta u slučaju ubistva pevačice, ali advokat Svetozar Vujačić očekuje da novim rešenjem Marjanoviću ponovo bude produžen pritvor.

- Marjanoviću je pritvor određen zbog uznemiravanja javnosti, uticanja na svedoke, kao i težine krivičnog dela. Kako je uticanje na svedoke otpalo jer su svi saslušani, ostalo je da Viši sud konkretnije obrazloži koje su to okolnosti koje bi dovele do uznemiravanja javnosti ukoliko bi on bio pušten na slobodu. To je vrlo lako obrazložiti i sigurno će biti doneti isto rešenje - rekao je Vujačić i dodao da ne postoji zakonski rok u kojem bi ponovljeno rešenje trebalo da bude doneseno.

Hapšenje

Zoran Marjanović uhapšen je 15. septembra 2017. i od tada se nalazi u pritvoru. Njemu je sud početkom decembra produžio pritvor za još tri meseca, odnosno do 10. marta. Ukoliko tužilaštvo do 10. marta ne podigne optužnica protiv supruga ubijene pevačice, njemu se više ne može suditi za isto delo.

RepublikaFoto: youtube.com/Dnevna Doza

Hronologija

2. april 2016. nestala Jelena Marjanović

16. oktobar 2017. počelo saslušanje svedoka u tužilaštvu
15. septembar 2017. uhapšen Zoran Marjanović
3. april 2016. suprug Zoran Marjanović priveden na razgovor
3. april 2016. pronađeno njeno telo u kanalu
RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ/facebook.com

Zorica Zoka Mitrović za Srpski telegraf: Zauvek ću biti uz Zorana, pa neka mi sude

Zorica Zoka Mitrović, devojka Zorana Marjanovića (39), koji je osumnjičen za brutalno ubistvo supruge i pevačice "Granda" Jelene Marjanović (33) 2. aprila 2016. godine, negirala je za Srpski telegraf informaciju koja se pojavila u javnosti da je pobegla od porodice Marjanović i rekla da će uvek ostati uz njih i Zorana.

- Ako je krivično delo što podržavam Zorana, neka mi sude - rekla je ona.

Naime, u medijima se prošle nedelje pojavila vest da Mitrovićeva iselila iz kuće Marjanovića u Borči, navodno, jer su je članovi Zoranove porodice "maltretirali i tretirali kao kućnu pomoćnicu"! U prilog tome išle su činjenice da ona ni Zorana ni članove njegove porodice više ne podržava na društvenim mrežama i potpuno ih ignoriše. Ovakve informacije, međutim, Zorica je juče demantovala. Ona je za naš list navela da nikada neće promeniti mišljenje i da čvrsto veruje da je Zoran nevin, te da veruje da će istina vrlo brzo isplivati.

- Pitate me da li sam i dalje uz Zorana ili ne? Taj moj stav se nikada neće promeniti! Ako je krivično delo što podržavam Zorana i njegovu nedužnu porodicu, neka mi sude! Ja uz njih ostajem do kraja jer verujem u njih i verujem u državu i institucije koje se bave ovim slučajem. Veliko poverenje imam u policiju i tužilaštvo, sigurna sam da će istina izaći na videlo - rekla je Zorica Mitrović.

Ona je dodala da više ne prati šta se piše po novinama i društvenim mrežama i da će se time "pozabaviti nadležne institucije".

- Odavno ne pratim šta se piše. Na sudu ćemo utvrditi šta je istina od napisanog, a šta nije - kaže Mitrovićeva.

Ubistvo pevačice Jelene Marjanović, s čijim mužem je sada u vezi, Zorica juče nije želela da komentariše navodeći da ona nije prava osoba koja će dati odgovore vezane za ubistvo.

- Ja nisam kompetentna da komentarišem pomenuti slučaj niti mi pada na pamet da komentarišem rad policije i tužilaštva - kazala je Mitrovićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading