NIŠLIJE SPREČILE ISELJENJE SAMOHRANE MAJKE, OTAC BEZDUŠNIK, svoju decu izbacuje na ulicu

Autor:

Hronika

19.01.2018

06:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vrisci autističnog dečaka Mateje (10) odzvanjali su juče iz stana na Sinđelićevom trgu u Nišu kada je rođeni otac hteo da ga izbaci na ulicu. Srđan Radlović sa izvršiteljima prisilno je iz stana pokušao da izbaci bivšu suprugu i svoja dva sina, ali u tome, zahvaljujući komšiluku i Centru za socijalni rad, nije uspeo.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

TREĆI POKUŠAJ

Samohrana majka Olivera Tanasković juče u podne je po treći put bila suočena sa pretnjom da sa svoja dva deteta Matejom (10) i Srećkom (13), bude izbačena na ulicu. Naime, ovu hrabru ženu i nesrećnu decu iz stana pokušava da izbaci niko drugi do njen bivši suprug i otac mališana.

Srđan Radlović prisilno pokušao da iz stana iseli bivšu suprugu sa dva sina od 10 i 13 godina iako jedan boluje od autizma

- Muka mi je da svakog dana sa spakovanim koferima čekam sudskog izvršitelja. Ne znam kako je došlo do začkoljice. Posedujem priznanicu da sam dala novac za deo stana, a upisana je na ime mog supruga. U vreme kada smo kupovali stan, saznali smo da nam je jedno dete, Mateja, oboleo od autizma i tada mi je njegovo lečenje bilo najpreče, a o stanu nisam ni razmišljala - priča Olivera, sa očima punim suza.

KOMŠIJA: Sramota je da mi od rođenog oca i dede branimo decu da ne ostanu bez krova nad glavom

Posle razvoda Srđan je dobio presudu da je stan njegov, uz odluku da se bivša supruga sa decom iseli. Međutim, Olivera je tada podnela kontratužbu i utvrđeno je da ona ima pravo da ostane s decom u stanu.

- Tako je došlo do spora koji traje već tri godine, a on već treći put pokušava prisilno da nas iseli, ne mareći za svoju decu - kaže Olivera, koju su od iseljenja branile brojne komšije.

Njen bivši suprug imao je pomoć svog oca.

INTERVENISALA POLICIJA

- Sramota je da mi od rođenog oca i dede branimo decu da ne ostanu bez krova nad glavom. Njihova majka se svim silama trudi da se bori za njih i da za bolesnog Mateju pronađe lek - kaže jedan od komšija.

Pošto se izvršitelj nije pojavio, Radlovići su pokušali na silu da uđu u stan, ali su ih komšije sprečile. Oni su tada pozvali policiju, koja je, umesto da udovolji zahtevu Radlovića, sprečila njihov nasilni ulazak u stan. Inače, dramu je prekinuo Centar za socijalni rad, koji je sprečio iseljenje dok se ne donesu nove odluke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading