UKINUTO REŠENJE: ZORAN MARJANOVIĆ IDE NA SLOBODU?!

Autor: Tanjug

Hronika

18.01.2018

14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje kojim je početkom decembra produžen za još tri meseca pritvor Zoranu Marjanoviću, osumnjičenom za svirepo ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine, na nasipu u Borči, ali mu nije ukinuo pritvor.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Zoran Marjanović će ostati u pritvoru, ali mu on najverovatnije neće biti produžen

Ovom odlukom drugostepeno veće Apelacionog suda usvojio je žalbu Marjanovićevih branilaca, ukinuo prvostepeno rešenje tog suda i uputio predmet na ponovno odlučivanje, precizirala je porptarol suda Mirjana Piljić za Tanjug.

Ona je napomenula da Marjanović i dalje ostaje u pritvoru.

Prema njenim rečima, razlog za ukidanje ovog rešenja je izostanak za sada konkretnih razloga, činjenica i dokaza na kojima prvostepeno veće Apelacionog suda zasniva svoj zaključak o postojanju osnovane sumnje da je Marjanović izvršio krivicno delo za koje se tereti.

- Po nalaženju drugostepenog veća Apelacionog suda, veće tog suda koje je odlučivalo u prvom stepenu nije navelo razloge, odnosno činjenice i okolnosti koje ukazuju da je u ovom krivičnom predmetu sumnja, sa nivoa 'osnova sumnje' - koji su potrebni da bi se odredio pritvor, došla do višeg stepena - do 'osnovane sumnje' - precizirala je Piljić.

Tačnije, u rešenju nije navedeno postojanje dovoljno kvalitetnih dokaza koji potvrđuju osnovanu sumnju kao nužnu pretpostavku za produženje pritvora.

Pri tome drugostepeno veće Apelacionog suda je imalo u vidu da je u pravnosnažnom rešenju Višeg suda u Beogradu, kojim je prema Marjanoviću (nakon hapšenja u septembru 2017. nakon hapšenja) određen pritvor navedeno da u konkretnom slučaju proizlazi najminimalniji stepen osnova sumnje da je Marjanović izvršio krivično delo.

- Drugim rečima, za nastavak istražnog postupka traži se sumnja višeg stepena od osnova sumnje, dakle traži se osnovana sumnja da bi mogao da se produži pritvor - naglasio je Apelacioni sud u svojoj odluci.

Marjanoviću je 8. decembra bio produžen pritvor za još tri meseca, koji je prema toj odluci mogao da traje najduže do 10. marta.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ

Pritvor mu je tada produžen zbog težine krivičnog dela za koje se tereti, a za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina, posebno s obzirom na način izvršenja dela i težinu nastupele posledice.

U tom, sada ukinutom rešenju, sud je naveo da: "postoji osnovana sumnja da je okrivljeni neutvrđenim predmetom zadao više udaraca u glavu Jeleni Marjanović, nanevši joj višetruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal, usled čega je ona preminula".

Sve te okolonosti dovele su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, naveo je sud ukazujući da je ubistvo Jelene Marjanović izazvalo veliku pažnju javnosti, dodao je sud.

Protiv Marjanovića je u toku istraga u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zbog krivičnog dela teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

RepublikaFoto: youtube.com/Grand Magazin Tv Grand
Ubijena pevačica Jelena Marjanović

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj u Srbiji već godinu i po dana sa raznim verzijama o identitetu izvršioca, kao i načinima i mestu izvršenja zločina.

Marjanović je uhapšen 15. septembra, nakon gotovo godinu i po dana od ubistva.

On je i pre toga bio privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading