OVA TRI PITANJA SU BILA KLJUČNA U ISPITIVANJU ZORANA MARJANOVIĆA!

Autor: Republika

Hronika

16.01.2018

16:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran Marjanović, osumnjičen da je ubio svoju suprugu, pevačicu Jelenu Krsmanović (33), odgovarao je na psihijatrijskom veštačenju na pitanja o tri segmenta svog života.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ/youtube.com/Kuća Cveća
Zoran Marjanović i ubijena Jelena

Psihijatri koji su pre sedam dana posetili Zorana Marjanovića u Centralnom zatvoru u Beogradu, kako bi po nalogu Višeg javnog tužilaštva obavili njegovo veštačenje, na početku razgovora postavljali su mu pitanja o detinjstvu.

- Pitanja su se odnosila na njegovo odrastanje. Posle toga veštaci su ga pitali o odnosima u njegovoj porodici - priča izvor "Blica" upoznat sa slučajem ubijene pevačice.

Nakon što su se veštaci upoznali sa životom Zorana Marjanovića iz njegovog ugla, razgovarali su sa njim o odnosu sa ubijenom suprugom.

- Zoran Marjanović je, kao i uvek, govorio da je sa Jelenom bio veoma blizak i u dobrim odnosima. Da su se, kao i svi parovi, s vremena na vreme svađali, ali da nikada nije pomislio da je ubije. Takođe je govorio kako ju je jako voleo - priča izvor upoznat sa slučajem.

Psihijatri su sa Zoranom Marjanovićem razgovarali sat vremena, a gotovo je izvesno da će ga uskoro ponovo posetiti.

- Tih sat vremena im očigledno nije bilo dovoljno da donesu zaključak o njegovom psihičkom zdravlju, te se očekuje da ga ponovo posete narednih dana kako bi došli do pravog zaključka - kazao je izvor upoznat sa slučajem.

Prema njegovim rečima, oni su posmatrali Marjanovićeve reakcije, pokrete, mimiku dok je pričao o svom životu i odnosima sa suprugom i porodicom.

S obzirom na to da se Zoran Marjanović često u javnosti žalio kako ima probleme sa duševnim stanjem nakon ubistva supruge, te i da zbog toga pije lekove za smirenje, izvor bjašnjava da će se ovim veštačenjem utvrditi koliki su ti problemi zaista veliki i da li Marjanović možda ima problem sa nekom psihičkom bolešću. Ovaj razgovor verovatno je jedan od retkih slučajeva kada se Marjanović susreo sa psihijatrima, a da nije bio pod dejstvom lekova smirenje.

Psihijatrijsko veštačenje Zorana Marjanovića naložilo je Više javno tužilaštvo nakon što je saslušalo sve svedoke u postupku koji se vodi protiv Marjanovića, kako bi se utvrdilo da li je bila isključena ili smanjena njegova uračunljivost prilikom ubistva supruge Jelene, za koje je osumnjičen.

Ovo veštačenje ukazaće na to da li je u vreme Jeleninog ubistva kod Zorana Marjanovića postojala duševna bolest, privremena duševna poremećenost, zaostali duševni razvoj ili druga teža duševna poremećenost. Takođe, veštak će tužilaštvu, ako je utvrdio prisustvo nekog poremećaja duševnog stanja, dati mišljenje o njegovom uticaju na sposobnost Marjanovića da shvati značaj svog dela ili upravlja svojim postupcima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading