ZAPLENA VEKA NA HORGOŠU: Ovako su carinici otkrili ČIST KOKAIN vredan MILION EVRA!

Autor: Republika

Hronika

11.01.2018

23:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čak 12,5 kilograma narkotika, od čega trećinu čini kokain stoprocentne čistoće, zaplenjeno je juče na graničnom prelazu Horgoš.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Akcija policije i carine usledila je nakon što je na graničnom prelazu primećen sivi "pasat", čiji je vozač rekao da nema ništa da prijavi - osim 150 evra koje je imao u novčaniku. Ipak, policiji i graničarima se njegovo ponašanje učinilo sumnjivim, pa se krenulo u detaljnu kontrolu vozila.

Akcija ovde, međutim, nije završena. Carinici i policija su potom u zadnjem delu vozila, u fabričkoj šupljini između branika i zadnjeg točka, pronašli još šest paketa umotanih u crni najlon. Ispitivanjem njihove sadržine utvrđeno je da se radi o narkotiku poznatom kao ekstazi, u formi crvenih i plavih pilula. Ukupna težina: oko četiri kilograma (tačnije, 3.965 grama). Konačno, u preostala dva paketa iz zadnjeg dela automobila nađena su 4,2 kilograma bele materije u formi paste, za koju se veruje da je narkotik poznat pod nazivom spid.U prtljažniku njegovog vozila - ispod poklopca za rezervni točak - najpre je pronađeno čak 4,6 kilograma kokaina zapakovanih u četiri paketa i umotanih u najlon. Ovo je inače jedna od najvećih zaplena na teritoriji Srbije poslednjih godina. Na tržištu ovolika količina čistog kokaina može da dosegne i milionsku vrednost, pogotovo zbog apsolutne čistoće koja mu dopušta da se mešanjem sa drugim supstancama (često se radi o kofeinu i paracetamolu) uveća i do pet puta, piše blic.rs.

Odmah nakon pretresa vozila, uhapšen je vozač Avdija Kajević, nemački državljanin crnogorskog porekla, koji će danas biti priveden u subotičko Više tužilaštvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading