TUGA U RUMI: Starac kojem su ukrali 20.000 evra preminuo OD STRESA!

Autor: blic.rs

Hronika

10.01.2018

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija još traga za pljačkašima koji su pretposlednjeg dana 2017. godine u Hrtkovcima kod Rume, u nameri da ukradu 20.000 evra, maltretirali Savu Romčević i njenog supruga Lazu (70), koji je usled stresa preminuo od srčanog udara.

RepublikaFoto: pixabay.com
Deka preminuo od stresa nakon pljačke/Foto: Ilustracija

U subotu, 30. decembra, razbojnici su upali u dom supružnika u Ulici nova, i oboje ih vezali. Sava je uspela da se odveže, istrči iz kuće i od komšija pozove policiju. Policajci su ubrzo došli, ali je Laza već bio mrtav, a razbojnici su pobegli sa, kako je utvrđeno, 20.000 evra.

Iako se u prvom trenutku sumnjalo da su pljačkaši ugušili Lazu Romčevića, obdukcija je pokazala da starac nije preminuo od zadobijenih povreda, već od srčanog udara.

- Povrede koje su mu naneli pljačkaši bile su površinske, ne smrtonosne. Koban je, međutim, bio stres. Verovatno da je zbog straha od situacije u kojoj se našao, doživeo srčani udar i preminuo - kaže izvor povezan sa istragom.

Njegova supruga Sava je posle traume koju je preživela smeštena u Rumi. Ono što je za sada poznato je da su pljačkaši znali da stari bračni par, koji je izbegao iz Osijeka, drži novac u kući, jer su štedeli, a i Sava je svojevremeno radila u inostranstvu, odakle je primala penziju.

Zbog svega toga, istražitelji sumnjaju da je sa pljačkašima povezana osoba koju su supružnici Romčević poznavali, i koja je, ako nije direktno učestvovala i maltretiranju staraca, bila "tiper" i razbojnicima otkrila detalje o ovom bračnom paru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading