BRUKA I SRAMOTA U IVANJICI: Opšta tuča na Božić u porti crkve, SEVALE I VILE!

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

08.01.2018

20:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom trajanja svete liturgije i pripreme za osvećenje i paljenje badnjaka u crkvi posvećenoj Pokrovu Presvete Bogorodice u Lukama, došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više lica. Nemili događaj desio se u porti ove crkve, na zaprepašćenje prisutnih meštana.

RepublikaFoto: Tanjug/Jaroslav Pap
Foto: Ilustracija

Dok je trajala sama liturgija koju je vršio paroh Vidan Karaklajić, nedolično ponašanje određenog broja građana Luka, ukazivalo je na moguće incidente.

Desetak prisutnih se smejalo, guralo, provociralo i ometalo službu. Razlog za to verovatno je bio alkoholisano stanje većine prisutnih.

Opštoj tuči u kojoj je učestvovalo petnaestak izgrednika prethodio je niz incidenata koje je kako očevici kažu izazvao G. K. na samoj kapiji crkvene porte.

Prema njihovom svedočenju, on je nakon toga počeo da maltretira sve redom i da šamara svakoga ko ga je popreko pogledao. U opštu gužvu se onda umešalo njih petnaestak i tada je počeo haos. Brzo su stvorena dva tabora, koji su se međusobno počeli tući pesnicama, ali i dostupnim rekvizitima pronađenim oko crkve, kao što su toljage, metle, lopate i vile. Incident je trajao oko sat vremena.

Meštani Luka su posramljeni i zgroženi ovim događajem.

- Ne možemo da verujemo šta se sinoć dogodilo i to na jednom ovako svetom mestu. Sramota me je što ovakvi ljudi žive u ovom selu i što sam njihova sugrađanka. Zahtevam da im se zabrani ulazak u crkvu i da se svi učesnici tuče strogo kazne - kaže ovdašnja meštanka.

S obzirom na masovnost tuče, srećom nije bilo teže povređenih. Intervenisala je policija, ali prilikom njihovog dolaska na mesto događaja, većina se bila razišla.

Prema našim nezvaničnim saznanjima, od dvojice aktera događaja uzete su izjave, dok još njih petoricu čeka saslušanje. Očekuje se da se povodom incidenta oglasi i javni tužilac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading