Saobraćajni policajci ulovili bivšeg šefa: GENERAL DIVLJAO 185 NA SAT

Autor:

Hronika

27.12.2017

06:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragiša Simić, bivši načelnik saobraćajne policije, uhvaćen je dok je jurcao auto-putem na deonici Kuzmin-Šimanovci.

RepublikaFoto: Media centar
Dragiša Simić

Naime, Simić je vozio prosečnom brzinom od 185 kilometara na sat, zbog čega mu preti šest kaznenih poena i oduzimanje vozačke dozvole na najmanje tri meseca.

Čeka ga kazna

Kako Srpski telegraf saznaje, general Simić je prošle nedelje imao susret oči u oči s nekadašnjim kolegama koje mu nisu progledale kroz prste, kao što je on radio dok je bio na čelu Uprave saobraćajne policije, zbog čega mu se i sudi.

- Merenje srednje brzine između naplatnih rampi na auto-putevima i kažnjavanje bahatih vozača počelo je da se primenjuje početkom septembra. Utvrđeno je da je Simić na mestu gde je dozvoljena brzina 120 kilometara na sat prekoračio ograničenje za čak 65 kilometara na sat. Bio je u privatnom automobilu, a kolege iz saobraćajne policije odmah su mu napisale prijavu - kaže naš sagovornik iz istrage.

Simić slične prekršaje "opraštao" Ani Bekuti, Mateji Kežmanu, Nenadu Bjekoviću, zbog čega mu se i sudi

Simić je trenutno na optuženičkoj klupi, a tereti se da je za tri godine "zaturio" oko 400 saobraćajnih prekršaja ili uticao da se postupci ne pokreću ili prekinu. Tužilaštvo je u optužnici zatražilo da general bude osuđen na 18 meseci robije.

- Tokom istrage tužilaštvo je otkrilo sporne prijave, a Simić je najčešće sakrivao prekršajne prijave napisane protiv pojedinih estradnih ličnosti, sportista i političara, ali i protiv zaposlenih u "Dunav osiguranju", "Srbijagasu", kao i u "Galenici". Tadašnji načelnik činio je usluge brojnim javnim ličnostima, među kojima su Ana Bekuta, Biljana Sečivanović, Mateja Kežman, Ljubiša Tumbaković, Nenad Bjeković, supruga Harisa Džinovića, harmonikaš Mirko Kodić i drugi - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Radio u Prištini

Simić je 6. juna 2014. smenjen s mesta načelnika Uprave saobraćajne policije. U MUP je zaposlen od 1990. Radio je kao saobraćajac u Prištini, a od 1998. bio je vođa sektora u istom sekretarijatu.

Babić vozio bolesno dete

Dragiša Simić je na suđenju rekao da je kod njega lično došao Zoran Babić da urgira zbog prekršaja.

- Rekao je da je žurio jer je vozio bolesno dete kod lekara. Igor Bečić, bivši potpredsednik Skupštine, rekao je da je vozio babu koja je imala infarkt. To su ozbiljni ljudi, imao sam diskreciono pravo da im poverujem ili ne, a ja sam im poverovao - rekao je Simić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading