TANJA MAHUD DOBILA 15 GODINA za ubistvo osmomesečne ćerke Anje

Autor:

Hronika

20.12.2017

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tanja Mahud (39) proglašena je krivom za smrti svoje osmomesečne ćerke Anje, a danas je konačnom odlukom Višeg suda u Beogradu dobila 15 godina zatvora. Mahudova je nakon presude odgurnula fotoreportera, ne želeći da se fotografiše.

RepublikaFoto: facebok.com/Tanja Mahud
Tanja Mahud je u to vreme bila heroinski zavisnik

U kaznu joj je uračunato vreme provedeno u pritvoru i vreme trajanja mere zabrana napuštana stana. Istom presudom prema Tanji Mahud je izrečena mera bezbednosti obaveznog lečenja narkomana, koja će biti izvršena u zavodu za izvršenje kazne i traje dok postoji potreba za lečenjem, ali ne duže od tri godine.

Prema optuženoj Tanji Mahoud je podužena mera zabrane napuštanja stana, koja može trajati do pravnosnažnosti presude, a najduže do upućivanja u zavod za izvršenje krivičnih sankcija.

Crni oktobar 2015.

Da podsetimo, telo bebe pronađeno je u oktobru 2015. godine na terasi stana gde je živela Tanja Mahud. Dete je bilo umotano u ćebence, a potom zavijena u nekoliko kesa i ostavljena na terasi. Obdukcijom tela deteta ustanovljeno je da je uzrok smrti prevelika doza metadona, leka koji se daje heroinskim zavisnicima.

Tanja Mahud je u to vreme bila heroinski zavisnik, a iako se prvo branila da je dete samo nekako došlo do bočice sa metadonom, veštaci su utvrdii da to nije moguće, kao i da je detetu smrtonosna doza opasnog leka data direktno.

Policija je do stravičnog otkrića došla slučajno. Majka Tanje Mahud doputovala je u Beograd, a pošto nije mogla da uđe u stan ćerke, posumnjala je da se nešto dogodilo i pozvala je policiju. Kada su policajci ušli u stan, zatekli su Tanju koja je bila pod uticajem narkotika, ali bebe nije nigde bilo.

Prilikom prvog ulaska policajci nisu pronašli leš bebe. Ali, kada su došli nešto kasnije, na terasi su pronašli sumnjivi paket. Kada su ga otvorili, videli su užasan prizor, telo osmomesečne devojčice. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading