Policajac pomogao Zoranu u ubistvu?

Autor:

Hronika

20.12.2017

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran Marjanović (39), osumnjičeni za ubistvo supruge Jelene Marjanović (33), najverovatnije je imao saučesnika u policiji koji mu je pomogao da posle zločina prikrije tragove!

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ/youtube.com
Pripadnici MUP Srbije sprovode internu istragu da bi se utvrdilo ko je od njihovih kolega Marjanoviću pomagao u prikrivanju dokaza

Telefonski listinzi

Kako Srpski telegraf saznaje, pripadnici MUP Srbije utvrđuju da li je neko od njihovih kolega krio istinu o likvidaciji pevačice "Granda" i ometao istragu kako bi Marjanović izbegao hapšenje.

20 meseci prošlo od zločina u Borči

- U toku je interna istraga u MUP da bi se došlo do informacija ko je mogao da bude Marjanovićev pomagač, a pod lupom su pripadnici Policijske uprave Beograd i policijske stanice Borča. Do imena pojedinih policajaca i inspektora došlo se na osnovu listinga Marjanovićevih telefonskih razgovora i kontakata koje je imao - kaže naš sagovornik iz istrage.

Marjanović znao kako da počisti mesto zločina, pa je hapšenje izbegavao godinu i po dana

Kako dodaje, policajac čiji identitet se utvrđuje nije učestvovao u zločinu, već je Marjanoviću navodno pružao logističku podršku.

- Očigledno je da Zoran, koji je zasad jedini osumnjičeni za ubistvo Jelene, imao pomagače uz čiju pomoć se otarasio tela i očistio sve biološke tragove s mesta zločina koji bi mogli da ga dovedu u vezu s likvidacijom. Pretpostavlja se da su mu u tome saučesnici bile osobe od poverenja ili bliski srodnici, ali za to nema dokaza. Kad je reč o tajanstvenom policajcu, on je najverovatnije bio zadužen za to da posavetuje Marjanovića kako da ukloni tragove krvi, ali i ostale dokaze nakon Jeleninog ubistva - priča izvor Srpskog telegrafa.

Prema njegovim rečima, Marjanović je, kako se sumnja, bio dobro informisan i upoznat s tim kako počistiti mesto zločina, pa je policija tek posle godinu i po dana uspela da prikupi dokaze i stavi mu lisice na ruke.

Dobio na vremenu

- Izgleda da je Zoran od samog početka policiju usmeravao na pogrešnu stranu. On je Jelenin nestanak prijavio četiri sata kasnije, a prethodno je u zgradu policije poslao kumu, koja nije zvanično mogla da prijavi da pevačice nema jer nije član porodice. Na taj način Marjanović je dobio na vremenu, a potom je nastavio s prikrivanjem. Zvao je ljude da pretražuju nasip u potrazi za njegovom ženom, a i kroz kuću je prošao veliki broj osoba - dodaje naš sagovornik.

Skenirao prolaznike, a ženu "izgubio"

Zoran Marjanović je, kako se sumnja, ometao istragu i skretao pažnju inspektorima na ljude nebitne za istragu, kao što je čovek sa štapom, ali i žena sa kozama.

- Jelena mu je, navodno, nestala iz vida dok je trčala, ali je zato detaljno opisao sve prolaznike - kaže naš izvor.

RepublikaFoto: ST/REPUBLIKA

Dokazi

DNK Zorana Marjanovića na ranama na Jeleninoj glavi

mešavina blata i krvi na Zoranovim pantalonama

DNK Zorana i Vladimira otkriveni na Jeleninoj gumici za kosu

otisak obuće na licu mesta (ne zna se kome pripada)

Činjenice

Istraga u toku

završeno saslušanje svedoka

veštače se mobilni telefoni Marjanovića

Zoran na neuropsihijatrijskom veštačenju

do marta će se znati da li će biti podignuta optužnica

Ko je saslušan

15. SEPTEMBAR Marjanović uhapšen u kući u Borči

16. OKTOBAR Vladimir i Miloš Marjanović odbili da svedoče

23. OKTOBAR Iskaze nisu dali ni Zorica ni Uroš Marjanović

30. OKTOBAR Saslušana Radisava Marinković iz Borče

6. NOVEMBAR Iskaz dali policajci koji su tragali za Jelenom

27. NOVEMBAR Saslušane Jelenina frizerka, drugarica i Janina vaspitačica

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
zoran

20.12.2017 17:47

Od početka je jasno da propusti u istrazi nisu slučajni. Celu stvar trteba detaljno ispitati.

Odgovori 12 0