KRIJU PARE GDE STIGNU: Na carini ove godine zaplenjeno 4,5 MILIONA EVRA

Autor:

Hronika

09.12.2017

21:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprava carina zaplenila je za jedanaest meseci ove godine 4,5 miliona evra nelegalnog novca, koji su uglavnom građani albanske i turske nacionalnosti pokušali iz Zapadne Evrope da prenesu preko Srbije,

RepublikaFoto: Tanjug/Uprava carina
Uspešna zaplena novca

Kako Blic  saznaje ovo je do sada najveća zaplena keša, čije se poreklo uglavnom vezuje za kriminogene aktivnosti, odnosno trgovinu narkoticima, iznude ili drugih nelegalnih tokova. Da je to tako potvrđuje i nedavna zaplena na Preševu: u automobilu kosovskog Albanca sa norveškim tablicama, u prtljažniku otkriveno je 3,5 miliona norveških kruna, što je blizu 390.000 evra!

RepublikaFoto: Tanjug/Uprava carina

Podaci ukazuju da je, kako se sumnja, reč o čoveku koji ima veze sa albanskim narko-kartelom, a koji je novac od prodaje narkotika, trebalo da opere u Prištini. Novac, ipak, nije završio u Prištini već u kasi srpske carine, gde će biti do okončanja sudskog postupka, a nakon toga naći će se u srpskoj državnoj kasi. Ovaj neplanirani prihod dobro će doći za srpske finansije, kao što je to bio slučaj i u prethodne tri godine, kada se u državnu kasu slilo 13 miliona evra zaplenjenog novca.

Ono što je posebno bizarno u ovim slučajevima je da se ljudi ne libe da čist keš i to po nekoliko stotina hiljada evra kriju po čarapama, neseserima za šminku, pa čak i u donjem vešu starijih žena.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading