JEZIVO KOD MLADENOVCA: Sveštenik u školi ISTERIVAO ĐAVOLA IZ UČENICE

Autor:

Hronika

09.12.2017

15:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hodnikom osnovne škole "Bika Simić" u Velikoj Krsni nadomak Mladenovca odjekivali su zastrašujući krici. Devojčica se otimala, grčila. Oči su joj se prevrnule, umesto zenica videle su se samo beonjače… četiri odrasle osobe su pokušavale da je smire sat vremena. Sveštenik je sve glasnije izgovarao molitvu…

RepublikaFoto: pixabay.com
Jezive scene u "sasvim običnoj" školi

Nekoliko meseci unazad grupa đaka ove škole se zabavljala igricom "prizivanje duhova i demona". A onda se sve pretvorilo u stravičan prizor. Zaposleni su s lokalnim popom morali da pribegnu isterivanju đavola iz učenice osmog razreda, kako pišu beogradski mediji.

- Cela Velika Krsna je preplašena. U prvom trenutku sam pomislio da je neka tinejdžerska šala, ali nam se svima sledila krv u žilama kada smo je videli. Napad je počeo ispred fiskulturne sale, u školskom hodniku. Nesrećna devojčica je ispuštala jezive krike. Vikala je: "Izađi iz mene, pusti me!" Oči su joj bile bele. Došla je njena majka, koja ju je sve vreme grlila i dozivala, ali dete nije reagovalo. Samo je vištalo i grčilo se – kaže jedan od očevidaca za beogradske medije.

U prvi mah su mislili da je napad epilepsije, ali kad su shvatili da nije, neko se dosetio da pozove seoskog sveštenika.

- Sveštenik je čitao molitvu, nastavnici i direktor su držali devojčicu. Njih četvoro je jedva uspelo da je savlada. Svi su se tresli od straha. Nakon 15 minuta molitve, ona je počela da se smiruje. Prišla je svešteniku, zagrlila ga i rekla: "Hvala ti, Bože, što si me spasao."

Devojčica je u septembru kako se saznaje, doživela veliki stres kada joj je preminula drugarica. Od tada je roditelji vode kod psihologa, ali nije uspostavljena nikakva dijagnoza. Pre ovog poslednjeg događaja, bila je mesec dana u beogradskom Institutu za mentalno zdravlje u Palmotićevoj.

Sveštenik, direktor škole i nastavnica, koja je takođe bila prisutna kad se napad dogodio, imali su indentičan odgovor za novinare beogradskih medija: "Znam zbog čega zovete, ne mogu da pričam o tome."

Verski analitičar Draško Đenović navodi da egzorcizam, odnosno isterivanje đavola, mogu da rade samo obučeni sveštenici:

- U redu je čitati molitvu, ali isterivanje đavola mogu da rade samo sveštenici koji su za to posebno obučeni i kvalifikovani i to nije igranje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading