POPILI 22 GODINE ROBIJE ZBOG OTMICE 35 MIGRANATA!

Autor: alo.rs

Hronika

05.12.2017

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Beogradu osudio je šestočlanu grupu iz Beograda na ukupno 22 godine robije, jer su oteli 35 migranata i držali ih zatočene u barakama, bez vode i hrane, pokušavajući batinama i pretnjama smrću da im iznude po 5.000 evra!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Oteli migrante i tražili pare

Kako „Alo!” saznaje, okrivljeni Goran A. (54), Saša S. (38) i Nenad S. (27), koji su se predstavili kao policajci i držali izbeglice zatočene u barakama u Rakovici, kako bi od njihovih porodica iznudili novac, osuđeni su na kazne od četiri do četiri i po godine zatvora.

Ostali okrivljeni, Stevan M. (24), Ivan N. (23) i Branko P. (21), koji su bili zaduženi da čuvaju migrante u barakama, dobili su po tri godine zatvora.

Migranti se nisu pojavili na sudu, jer su u međuvremenu otputovali u zapadnu Evropu, zbog čega tokom postupka nisu mogli direktno da se suoče s otmičarima. Zatočeni Avganistanci su posle puštanja na slobodu tvrdili da ih je jedan otmičar tukao pajserom i pretio im da će ih zapaliti benzinom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Uhapšeni dobili 22 godine

Prevario otmičara i pozvao SOS

Nenad S. je 10. jula dao Ferhadu Khanu Kuzihelu svoj mobilni telefon i naredio mu da zove svoju porodicu i traži da mu pošalju novac.

Međutim, migrant je ukucao 112 za međunarodni SOS poziv, koji je odmah registrovan u MUP-u Srbije i ostalim hitnim službama. Saša S. je primetio da je migrant uputio SOS poziv, zbog čega mu je oteo telefon i udario ga pištoljem u glavu. Ferhad je ubrzo posle incidenta uspeo da pobegne, dok su se ostali domogli slobode kada je policija opkolila barake i pohapsila otmičare.

- Pucao nam je iznad glave iz pištolja da bi nas prisilio da zovemo porodice i tražimo da nam pošalju traženi novac - tvrdili su migranti posle hapšenja otmičara.

RepublikaFoto: Tanjug
Policija uspešno rešila slučaj

Kako je Alo pisao, grupu od 35 migranata, koju su lažni policajci oteli na bugarsko-srpskoj granici i pet dana držali zatočenu u barakama u Rakovici, spasao je međunarodni SOS poziv! Odmah posle registrovanja poziva, MUP Srbije je pohapsio otmičare, dok je njihove taoce oslobodio.

Viši sud u Beogradu utvrdio je da su šestorica okrivljenih odgovorni za krivično delo otmice. Oni su od 5. do 10. jula 2016. grupu od 35 Avganistanaca, u kojoj je bilo i dece, držali bez hrane i vode u barakama bez prozora u Borskoj bb u Rakovici te batinama i pretnjama smrću ih prisiljavali da im daju po 5.000 evra.

Advokat Nebojša Milosavljević, branilac okrivljenog Branka P., koji je osuđen na tri godine zatvora, u izjavi za Alo kaže da je njegov branjenik strogo kažnjen, jer je dokazano da nije tukao migrante, već da im je davao vodu i hranu! - Strogo je kažnjen, jer nema dokaza da je umešan u otmicu. Nikoga nije maltretirao, već im je pomagao i davao im hranu i vodu dok su bili zatvoreni. Uložićemo žalbu i nadam se da će Apelacioni sud preinačiti presudu - kaže Nebojša Milosavljević.

Migranti su do srpske granice došli peške iz Bugarske. Na granici su ih sačekali Goran A., Saša S. i Nenad S., koji su im se predstavili kao policajci. Na silu su ih ugurali u kombi i dovezli u Rakovicu. Zatvorili su ih u tri barake bez prozora u Borskoj bb i uskraćivanjem hrane i vode, kao i svakodnevnim batinama i pretnjama pokušali da im iznude po 5.000 evra.

Za maltretiranje se terete Nenad S. i Saša S., jer su migranti u policiji i tužilaštvu izjavili da su ih šutirali i tukli pajserom te drvenom palicom. Ostali okrivljeni Stevan M., Ivan N. i Branko P. bili su zaduženi da čuvaju migrante u barakama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading