PALA MEĐUNARODNA KRIMINALNA GRUPA: Nišlije trgovale heroinom i kokainom!

Autor: blic.rs

Hronika

21.11.2017

15:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici niške policje u saradnji sa Upravom kriminalističke policije, kantonalnom policijom Sent Galena u Švajcarskoj i Višim javnim tužilaštvom u Nišu, uhapsili su šest osoba iz Niša koje se sumnjiče da su kao članovi međunarodne kriminalne grupe trgovali heroinom, kokainom i marihuanom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Niška policija uhvatila narko bandu/Foto: Ilustracija

Uhapšeni su T. B. (43), G. V. (37), D. M. (21), M. M. (43), S. B. (24) i Đ. V. (41), svi iz Niša zbog sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, u dok je protiv jednog pedesetogodišnjeg muškarca podneta krivična prijava.

- Prilikom pretresa stanova osumnjičenih u Nišu i Prokuplju pronađena je manja količina kokaina, više SIM kartica švajcarskih mobilnih operatera, spisak imena sa brojevima telefona osoba kojima su, kako se sumnja, prodavali drogu u Švajcarskoj, kao i određena količina dinara i švajcarskih franaka, za koje se sumnja da potiču od prodaje narkotika, saopšteno je iz niške policije.

Sumnja se da je ova grupa angažovala ulične dilere koji su odlazili uŠvajcarsku i na području Sent Galena, u gradovima Štad, Roršarh, Gosau, Goldah i Arbona prodavali drogu tokom 2016. godine. Tada je u Švajcarskoj uhapšeno i osuđeno 15 Nišlija kod kojih je pronađen 2,1 kilogram heroina i 11 grama kokaina, kao i jedan Albanac koji je u kamionu prevozio 35 kilograma marihuane, kako se sumnja za ovu grupu.

Iste godine, inspektori kriminalističke policije u Nišu, presekli su tri krijumčarska kanala marihuane, zaplenili više od 73 kilograma ove droge i uhapsili šest osoba.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, dok se sedmi clan već nalazi na izdržavanju zatvorske kazne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading