VELIKA TRAGEDIJA: Dva rudara iz Makedonije poginula kod Medveđe

Autor: Mediji, Republika

Hronika

12.09.2017

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beživotna tela dvojice rudara u Lecu, u okolini Medveđe, pronađena su u ponedeljak oko 23 časa u jami tog rudnika.

RepublikaFoto: pixabay.com
Uzrok smrti najverovatnije trovanje

Najverovatniji uzrok tragedije u kojoj su, prema nezvaničnim informacijama, stradali T. N.(48) i Z. P.(53) je trovanje gasovima - pišu "Večernje Novosti".

Jedan od dvojice nastradalih bio je nadzornik i on je sa kolegom sišao u jamu iako je, navodno, od drugih radnika upozoravan da to ne čini. Pošto se dugo nisu vraćali počela je potraga. 

Kada su ih pronašli nisu davali znakove života, pa su lekari mogli samo da konstatuju smrt. 

Direktor rudnika Duško Gagić nije dostupan, ali su "Novosti" nezvanično saznale da su u rudniku preduzete sve mere predviđene u vanrednim okolnostima, a da će tela nastradalih ljudi biti poslata na obdukciju.

Upozoravali ga na opasnost

Kako je za RTS rekao predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić, oba rudara su iz Makedonije, a prema nepotvrđenim informacijama jedan od njih je rođen 1969. godine, a drugi 1964 godine.

U toku dana, piše RTS, u rudniku "Lece" očekuje se dolazak rudarskog inspektora kako bi se utvrdili tačni uzroci ove teške nesreće.

Jedan od nastadalih, prenose dalje mediji, bio je nadzornik koji je sa sa kolegom sišao u jamu iako su ga, navodno, drugi radnici upozoravli da to ne čini.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading