Ovo je egzekutor škaljarskog klana

Autor:

Hronika

15.06.2019

05:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marjan Vujačić (34) iz podgoričkog naselja Golubovci, za koga se veruje da je 2017. u Vranju likvidirao Jugoslava Cvetanovića po nalogu Luke Bojovića, dovodi se u vezu sa još tri ubistva! Sumnja se da je Vujačić ubio Gorana Tasića Gokčeta u Holandiji i Veselina Kalezića i Mila Ilića u Crnoj Gori.

RepublikaFoto: facebook.com/Marjan Vujacic
Marjan Vujačić

Vujačić je uhapšen u Novom Sadu, a osim njega, iza rešetaka se našla i jedna policijska službenica koja mu je izdejstvovala lažni identitet, odnosno ličnu kartu sa tuđim podacima.

- Veruje se da je Vujačić profesionalni ubica kojeg je preko "škaljarskog klana" angažovao Luka Bojović da osveti smrt svog brata Nikole, kojeg je 2013. u Beogradu likvidirao brat Jugoslava Cvetanovića. On je, međutim, ostavio za sobom neoborivi dokaz koji ga tereti za ovaj zločin. Forenzičari su uspeli da izoluju DNK ubice koji je dve i po godine posle zločina doveo do njegovog hapšenja - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Naš sagovornik navodi da je istraga nastavljena jer se posumnjalo da je Vujačić umešan i u neke druge zločine i da je u saradnji sa drugim zemljama utvrđeno da ga terete za još tri ubistva.

Vujačić uhapšen sa policajkom koja mu je obezbedila lažni identitet

- Ono što je usledilo pokazalo je da u rukama imamo egzekutora jedne kriminalne organizacije. Na teret mu se stavljaju još tri likvidacije, dve u Crnoj Gori i jedna u Holandiji - dodaje naš izvor.

Osvetio i Vukotiće

Foto: facebook.com/Milo Ilic
Milo Ilić

Milo Ilić (28) ubijen je krajem aprila u Podgorici, a postoji i snimak kamera za video-nadzor na kome se vidi kako ubica vreba žrtvu, a potom beži sa mesta ubistva. Ubica je u Ilića, koji je bio blizak "kavačkom klanu", ispalio čak 13 metaka iz pištolja, a ta likvidacija direktna je osveta za ubistvo Veselina Veska Vukotića, oca Igora i Jovice Vukotića, vođa suparničkog "škaljarskog klana".

Ubistvo Tasića u Amsterdamu

RepublikaFoto: youtube.com/RTV Focus Vranje
Goran Tasić Gokče

Goran Tasić Gokče (46) bio je ozloglašeni kriminalac iz Vranja, vlasnik diskoteke, ali i izuzetno nasilan čovek, lak na obaraču kome je nekoliko puta suđeno za pokušaj ubistva i izazivanje opšte opasnosti. Tasić je izašao iz ugostiteljstva i uključio se u trgovinu i šverc narkotika, a poslednjih meseci pred smrt više je bio u Holandiji nego u Vranju. On je u martu 2018. pronađen bez svesti, teško ranjen na travnjaku ispred jedne kuće u Amsterdamu u martu prošle godine, prevezen je u bolnicu gde je podlegao povredama.

Po nalogu Bojovića

RepublikaFoto: Promo foto
Jugoslav Cvetanović

Jugoslav Cvetanović izrešetan je u novembru 2017. sa oko 30 hitaca u haustoru zgrade Lepa Brena u Vranju. Cvetanovića je jedno vreme čak štitila i policija, ali je on na kraju odbio njihovu zaštitu. Njegov rođeni brat Saša svojevremeno je u sudnici Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici u Beogradu najavio Jugoslavljevu likvidaciju, a posle zločina je za govornicom u sudnici poručio: "Čestitam ti, Luka Bojoviću, što si mi ubio brata."

Foto: Privatna arhiva
Veselin Kalezić

Veselin Kalezić ubijen je u novembru 2018. ispred kafića "Level" u Podgorici. Kalezić je bio navodni vođa podgoričkog ogranka "kavačkog kriminalnog klana".

Vujačić je u petak u najvećoj tajnosti saslušan u Tužilaštvu za organizovani kriminal, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.

- Postoje saznanja da je osumnjičeni egzekutor "škaljarskog klana" i da je za njihov račun obavljao likvidacije širom Evrope. Njegovim hapšenjem zadat je ozbiljan udarac tom klanu - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

Čabin kolega

Marjan Vujačić drugi je plaćeni ubica koji je harao ovim prostorima, a koji se ove godine našao iza brave. U Pragu se nalazi zloglasni Čaba Der, "ubica sa osmehom", koji čeka odluku čeških vlasti kojoj zemlji će biti izručen, Srbiji ili Mađarskoj. Der ima i dvojno državljanstvo, a ubijao je i u jednoj i u drugoj zemlji. Prvobitno je zahtev za njegovu ekstradiciju podnela i Holandija zbog ubistva jednog hrvatskog državljanina na njenoj teritoriji, ali je kasnije odustala. Čaba se izjasnio da ne želi u Srbiju.

RepublikaFoto: IndesTV/printscreen
Čaba Der

U Holandiji ubijen i Gokče iz Vranja

Poslednjih godina u Holandiji su ubijene dve osobe iz kriminogene sredine sa ovih prostora. Vranjanac Goran Tasić Gokče, koji je bio umešan u šverc narkotika, likvidiran je ispred jedne kuće u Amsterdamu u martu prošle godine. Drugi je Ranko Šćekić iz Berana, koji je ubijen u Utrehtu, gde je trebalo da svedoči o jednom ubistvu. Šćekiću je pucano u leđa, pa je overen hicem u glavu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading