Jeziva opomena za advokata Ćuruvijinog ubice! Piromani u bekstvu, policija na nogama

Autor:

Hronika

21.05.2019

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija traga za nepoznatim napadačima koji su zapalili prozore i deo kancelarije poznatog beogradskog advokata Stevana Protića.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Mesto napada, kancelarija advokata Protića

Incident se dogodio u nedelju oko 23 časa u Ulici Cara Dušana 73 u Zemunu.

Istraga u toku

Prema rečima izvora Srpskog telegrafa iz istrage, piromani su na sims prozora ostavili novinu natopljenu benzinom, koju su potom zapalili, a onda pobegli sa lica mesta. Vatra je pored prozora zahvatila i deo advokatske kancelarije. Slučaj je prijavljen policiji, koja je krenula u potragu za piromanima i uzela snimke sigurnosnih kamera iz susednih lokala, s obzirom na to da advokatska kancelarija nije pokrivena video-nadziorom.

 

Novinari Srpskog telegrafa zatekli su na licu mesta tragove paljevine koji su  juče tokom dana bili vidljivi i skretali pažnju prolaznika.

Međutim, u kancelariji nismo zatekli advokata Protića, koji je u to vreme davao izjavu u policiji.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Advokatska kancelarija u Zemunu

- Kolega Protić je trenutno u policiji. Zasad nema nikakvih novih informacija - izjavio je kratko za naš list Protićev saradnik, advokat Mladen Džolić, koji je dodao da ne znaju ko stoji iza ovog napada.

Šiptar mu bacio bombu

Pre 17 godina ova ista advokatska kancelarija u Zemunu se našla na meti napada. Nepoznata osoba tada je na nju bacila bombu.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Dušan Spasojević (levo)

- Decembra 2002. godine neko je bacio bombu na moju kancelariju. Tek nakon policijske akcije "Sablja", kada su uhapšeni pripadnici zemunskog klana, utvrđeno je da je bomba bačena po nalogu Dušana Spasojevića - izjavio je svojevremeno Protić i dodao da je taj događaj za njega bio šok, s obzirom na to da nikad nije imao nikakve odnose, kako poslovne, tako ni privatne, sa "zemunskim klanom".

Isto nam je potvrdio i advokat Protić nakon što je izašao iz zgrade policije.

- Nisam primao nikakve pretnje, tako da ne znam ko je ovo uradio niti na ikoga sumnjam - izjavio je Protić za naš list.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Slavko Ćuruvija

On je dodao da su komšije uočile da se nešto dešava, te su pozvale policiju i vatrogasce, koji su ugasili požar koji je zahvatio roletne na kancelariji.

Zastupao Čumeta i Makinu ekipu

Protić je ranije zastupao i Ljubišu Buhu Čumeta, bivšeg vođu surčinskog klana i svedoka saradnika u slučaju ubistva premijera Zorana Đinđića, za koje je osuđen "zemunski klan".

Takođe, branio je i Dragana Ilića Limara i Vladimira Jakšića Karlosa, pripadnike grupe Željka Maksimovića Make, koja se sumnjičila za ubistvo policijskog generala Boška Buhe.

Završne reči

Protić je radio na brojnim slučajevima, a jedan od najpoznatijih je i suđenje za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, koje je nedavno završeno. Protić zastupa Miroslava Kuraka, kome se sudilo u odsustvu jer se godinama nalazi u bekstvu. Kurak je u aprilu ove godine nepravosnažno osuđen na 20 godina kao saizvršilac u zločinu. Dugo se sumnjalo da je upravo on povukao oroz, ali je sudsko veće smatralo da za to nema dokaza.

- Tužilaštvo traži od ovog suda da odluči na osnovu lika i dela Milorada Ulemeka, koji je u više navrata osuđen na maksimalne kazne zatvora. Ako donesete osuđujuću presudu, moraćete da objasnite zbog čega danas verujete Legiji, a niste mu verovali kada je govorio da nije učestvovao u ubistvima Đinđića i Stambolića - rekao je Protić iznoseći završne reči pred presudu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading