Slučaj šamaranja u beogradskoj gimnaziji! OVO je razlog zbog koga je profesor udario učenicu, pa celo odeljenje krenulo na njega

Autor: telegraf.rs, Republika

Hronika

18.04.2019

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Sedmoj beogradskoj gimnaziji danas je došlo do opšte tuče profesora fizike i učenika kada je devojčica nezadovoljna ocenom popila šamarčinu.

RepublikaFoto: Photo by Melanie Wasser on Unsplash
Foto: Ilustracija

Naimje, Profesor fizike ošamario je danas nasred časa učenicu koja pohađa drugi razred ove škole.

Do čitavog incidenta došlo je kada se nezadovoljna ocenom devojčica pobunila.

- Na času fizike druge godine došlo je do incidenta. Direktor i ja čuli smo vrisak i odmah otišli u učionicu - kaže pedagog škole Dragica Kitanović.

Ona objašnjava kako je do incidenta došlo:

- Dete je odogovaralo i bila je nezadovoljna ocenom, odnosno reagovala da nije u redu njegov način ocenjivanja. On je je tada ošamario. Druga devojčica krenula je prema njoj da je odbrani i onda je i nju udario. Zatim su dečaci krenuli na profesora kako bi odbranili drugarice i udarili profesora - prepričava Kitanović.

Profesor podneo ostavku

U Ministarstvu prosvete kažu da su obavešteni šta se dogodilo u Sedmoj beogradskoj gimnaziji. Navode da je profesor koji je ošamario devojčice podneo zahtev direktoru škole da mu se raskine radni odnos iz ličnih razloga.

"Profesor je prekršio član 111. i 112. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja u obrazovnim ustanovama kojim je zabranjeno fizičko, psihičko, socijalno, seksualno, digitalno i svako drugo nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje ucenika, za šta su predvidene novcana kazna, udaljenje sa rada ili prestanak radnog odnosa (clan 166. ZOSOV)", navode u Ministarstvu prosvete.

Na pitanje zašto je tako reagovao i da li je bilo predznaka da bi profesor fizike mogao da napadne nekog od učenika, odgovorila nam je samo da šta god da je razlog moramo da vladamo sobom u svim situacijama.

Kako dodaje, čim je procenila da je situacija pod kontrolom i da je umirala učenika pozvala je Hitnu pomoć.

Devojčici je ukazana pomoć. Obavešteni su roditelji i odeljenski starešina, a profesor je odveden u pratnji policije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading