Kuma Marjanovića bila na uslovnoj, sad joj preti robija!

Autor:

Hronika

26.03.2019

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vera Vukomanović (68), kuma porodica Marjanović, koja je sredinom prošle nedelje uhapšena po policijskoj poternici, mogla bi da zaglavi robiju jer se već nalazi na uslovnoj, saznaje ekskluzivno Srpski telegraf!

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Vera Vukomanović

- Za Verom Vukomanović 18. marta potragu je raspisala policijska stanica Palilula zbog krađe. Tri dana kasnije nju su inspektori Odeljenja za potrage uhapsili u njenom domu i priveli je u stanicu - kaže sagovornik Srpskog telegrafa iz policije.

Ova krivična prijava se, navodno, odnosi na krađu struje, ali ono što Veru Vukomanović može da zabrine je što se već nalazi na uslovnoj! Kako saznaje Srpski telegraf, ona je nedavno sklopila sporazum o priznanju krivice za krivično delo davanje lažne izjave i osuđena je na uslovnu kaznu zatvora od tri meseca na godinu dana.

Za Verom bila raspisana potraga, pa su je policajci 21. marta uhapsili u njenom domu i priveli u stanicu

- To što je uhapšena ne znači da će ići direktno u zatvor jer se uslovna kazna se aktivira ukoliko je počinjeno istorodno delo, a to je ponovno davanje lažne izjave. Ipak, ukoliko dođe do suđenja za krađu, ona će biti osuđivano lice i to je otežavajuća okolnost - objašnjava za Srpski telegraf advokat Svetozar Vujačić.

To znači da, ukoliko se dokaže krivica Vukomanovićeve, sud je može strože kazniti zbog već jedne osuđujuće presude i poslati je na robiju! Zakon za krađu predviđa novčanu kaznu ili kaznu zatvora do tri godine!

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Zorica Marjanović

Vera Vukomanović je već hapšena prošle godine i osuđena je zbog toga što je davala lažnu izjavu prilikom preuzimanja lične karte Zorice Marjanović. Ona se tada lažno predstavila kao Zorica i čak se potpisala njenim imenom prilikom preuzimanja lične karte. Da sve bude još bizarnije, sve se odigralo u vreme kada je Zoričin sin Zoran uveliko bio pod lupom policije kao glavni osumnjičeni za ubistvo supruge, pevačice "Granda" Jelene Marjanović.

Ne izbija iz kuće Marjanovića

Vukomanovićeva je nerazdvojna prijateljica porodice Marjanović. Ona im kupuje hleb, kuva, pegla i praktično živi sa njima. Tamo je bila i kobnog dana kada je Jelena ubijena i od tada je najveća podrška Marjanovićima. Sve vreme ih je zdušno podržavala, tvrdeći da za ubistvo na nasipu u Borči ni slučajno nije kriv Jelenin suprug Zoran niti bilo ko od članova njegove porodice.

- Policija je otkrila da je potpis Zorice Marjanović koji se nalazi na njenoj ličnoj karti falsifikat. Ispostavilo se da je ona poslala kumu Veru u policiju kada je imala zakazan termin za vađenje nove lične karte i da se ona tamo potpisala umesto nje - ispričao je tada izvor iz policije.

Srpski telegraf pokušao je da dobije komentar i od Vere Vukomanović povodom informacije da je privođena, ali ona nije odgovarala na naš poziv niti na poruku koju smo joj ovim povodom uputili.

RepublikaFoto: Public

Nikolić: Vera hoda po ivici

Kriminolog Zlatko Nikolić kaže za Srpski telegraf da se Vukomanovićeva "očigledno nalazi na ivici legalnog i ilegalnog".

- Ona vodi takozvani andergraund sistem življenja. Ne verujem da ona igra neku bitnu ulogu u porodici Marjanović. Mislim da ima čisto žensku ulogu - da pomogne porodici, s obzirom na čitav splet okolnosti - kaže Nikolić i dodaje da Vukomanovićeva verovatno nema nikakve veze sa slučajem ubijene pevačice.

- Kuma Vera nema veze sa zločinom, sem ako ona nije varikinom prala stvari u kući, odnosno one dokaze koji su se spominjali u medijima nakon ubistva - dodaje Nikolić.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading