Otkriveno: Beograđanina u Johanesburgu likvidirala češka narko-mafija?!

Autor: Novosti, Republika

Hronika

20.03.2019

11:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bukti mafijaški rat na jugu Afrike između zaraćenih klanova. Protekli vikend je odneo najnoviju, šestu žrtvu - Beograđanina Jugoslava Smiljkića (51). Policija u Južnoafričkoj Republici sumnja da iza svega stoji češki narko-bos Radovan Krejčir i njegovi kriminalni poslovi sa narkoticima.

RepublikaFoto: youtube.com/News24
Foto: Ilustracija

Smiljkić je ubijen u subotu u po bela dana, dok je kraj jednog od tržnih centara u Johanesburgu kucao poruku na mobilnom telefonu.

- Beograđanin se prethodno vozio motorom i dobio je poziv da se sretne sa nekim - navode tamošnji mediji. - Parkirao je motor kraj puta i krenuo da kuca poruku. Tada mu se iznenada približila tamna "honda", iz koje su istrčala dvojica napadača. Obojica su pucala, a kada je žrtva pala, jedan od njih je prišao i sa dva metka ga "overio".

Smiljkić nije poznat beogradskoj policiji, osim po manjem incidentu na jednom od splavova 2003. godine. Tu se sukobio sa obezbeđenjem. Posle toga, prema nezvaničnim informacijama, pridružio se srpskoj i crnogorskoj koloniji u Južnoafričkoj Republici (JAR). O njemu se gotovo ništa nije znalo, sve do pre nekoliko dana, kada je izrešetan. Kod sebe je imao češka dokumenta.

Inače, ovo je šesti oružani napad u poslednjih 11 meseci na Srbe i Crnogorce, koji su na jugu Afrike angažovani na raznim poslovima, od obezbeđivanja lokala do trgovine narkoticima. Samo je jedan od njih, i to pukom srećom, preživeo. Svi napadi su se dogodili danju, i to na javnim mestima.

Milan Đuričić Miki, jedan od osuđenih za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana, koji se od pravde krio u JAR, ubijen je u aprilu prošle godine, dok je čekao zeleno svetlo na semaforu. Bio je u svom autu, kada su mu prišla dvojica i izrešetala ga nasmrt.

Jula 2018. u istom delu Johanesburga u kom je usmrćen Đuričić, pucano je na Darka Kulića. Ovog čoveka su mediji u Pretoriji povezivali sa srpskim podzemljem u Africi. Mesec dana kasnije na gotovo identičan način ubijen je i trgovac dijamantima, poreklom iz Crne Gore - Đorđe Mihaljević. Rukopis smrti je bio identičan - kada je stao na semaforu, dvojica napadača prišla su njegovom "poršeu" i usmrtili ga.

Oktobra prošle godine u Johanesburgu je napadnut i Rade Dragojević Ćentica. On je uspeo da umakne plaćenim ubicama i prošao je sa teškim povredama ruke.

Nijedan od ovih napada nije rasvetljen.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading