Policija upala u dom strave u Blacu nakon smrti mladića koji je imao MODRICE!

Autor:

Hronika

22.02.2019

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Smrt tri štićenika Doma za smeštaj odraslih i ometenih u razvoju u blačkom selu Trbunje i dalje je obavijena misterijom, a u istragu se uključila i policija, koja je alarmirana nakon što je poslednja žrtva, S. Đ. (25) iz Niša, preminula u bolnici u koju je primljena sa brojnim modricama po telu i temperaturom od svega 25 stepeni!

RepublikaFoto: ST/S. RAVIĆ
Dom za ometen u razvoju u Blacu

Prema rečima izvora Srpskog telegrafa iz istrage, policija je u saradnji s tužilaštvom preuzela sve mere kako bi se rasvetlio slučaj i utvrdio uzrok smrti mladića. Kako dodaje, zbog misterioznih smrti policajci su dolazili u dom kako bi uzeli izjave nadležnih, ali i zaposlenih koji su brinuli o štićenicima, i utvrdili šta se tačno dogodilo.

Bez svesti

- Osim policajaca, u domu su bili i zaposleni u Centru za socijalni rad, ali i inspekcija pri Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Svi oni su zainteresovani za ovaj slučaj, koji je izazvao veliku pažnju javnosti, i cilj im je da se što pre razjasne okolnosti pod kojima su umrli štićenici - priča naš sagovornik.

Ministarstvo: Sama činjenica da su se dogodile tri smrti u kratkom razdoblju dovoljan je razlog da inspektori odu u nadzor

Kako dodaje, u istrazi će od velike koristi biti i obdukcioni nalaz na koji se još čeka.

- Telo nastradalog S. Đ. prevezeno je na obdukciju, a takođe će biti urađene i toksikološke analize. Na osnovu tih nalaza trebalo bi da bude rasvetljena misterija - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Podsetimo, nesrećni mladić je u bolnicu u Prokuplju primljen bez svesti.

Utopljavali ga

- Lekari su učinili sve što je bilo u njihovoj moći kako bi spasli S. Đ., ali je on, nažalost, preminuo. Pošto mu je temperatura tela bila 25 stepeni, utopljavali su ga i na neurologiji pokušali reanimaciju - potvrdila je Srpskom telegrafu direktorka Opšte bolnice "Dr Aleksa Savić" Snježana Arsić.

Foto: ST/S. RAVIĆ
Katastrofalni uslovi

Kako nam je saopšteno iz Ministarstva za rad, smrtni slučajevi su uvek predmet nadzora.

- U konkretnom slučaju oni su predmet istrage koju vode nadležni organi jer sama činjenica da su se dogodile tri smrti u kratkom razdoblju bila je dovoljan razlog da budu upućeni inspektori u nadzor. O stanju koje je tom prilikom zatečeno izveštaj tek sledi, a na osnovu toga i eventualno preduzimanje adekvatnih mera - rečeno nam je u ministarstvu.

Za razgovor na ovu temu ni juče nisu bili raspoloženi odgovorni u Domu za smeštaj odraslih i ometenih u razvoju.

Foto: ST/S. RAVIĆ

Kreveti bez dušeka, grejanje loše

Meštani Blaca kažu da korisnici doma žive u lošim uslovima.

- Zidovi su katastrofalni, slabo se greje, kreveti su bez dušeka, samo neki sunđeri... Užas! Čula sam i da se pacijenti šetaju goli, da ih ne oblače, dok se dvorištem širi nesnosan smrad, najverovatnije zbog kanalizacije - priča jedna žiteljka.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading