Evo kako najlakše da spasete telefon kada UPADNE U VODU

Autor: bktvnews.com

Razonoda

01.08.2018

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko vam telefon upadne u vodu, ili ga slučajno "polijete" kafom, sokom, ili nekon drugom tečnošću, ne paničite već preduzmite sledeće korake.

RepublikaFoto: pixabay.com
Na moru vam telefon najlakše može završiti u vodi

1. Isklučite telefon i izvucite kartice

Ako vam se telefon automatski ne ugasi, isključite ga sami i izvatite bateriju. Poskidajte sve zaštitne maske, izvadite SIM i memorijsku karitcu. Ako primetite tečnost na telefonu, obrišite je suvom krpom ili stavite telefon u vakum kesu, koja će izvući vodu iz telefona.

2. Uzmite maramicu ili peškir

Prvo rastavite telefon na delove, te prosušite krpom razdvojene delove maske. Zatim, tapkanjem izvucite što više vlage iz telefona.

Nikako ne smete telefon da suštite fenom! Upravo je ovo jedna od najčešćih grešaka koje se prave. Sušenje fenom će samo pogurati vodu tamo gde ona već nije dospela, pa će uticati na to da se još više pokvati.

3. Stavite telefon u posudu sa pirinčem

Uzmite teglu ili činiju, stavite telefon u nju i napunite je pirinčem. Na ovaj način ćete uspeti da izvučete najveću količinu tečnosti iz telefona. Najbolje bi bilo da ga ostavite da odstoji tako barem dva do tri dana. Ukoliko ste u mogućnosti da pronađete kesice sa silikonskim kuglicama, koje se obično dobijaju sa gaderobom i obućom, stavite ih oko telefona, i one takođe mogu da pomogu u prikupljanju vlage.

4. Pokušajte da ga upalite

Na kraju, nakon što ste odvojili dovoljno vremena da se telefon potpuno osuši, možete da ga uključite. Prvo ugašen telefon povežite sa punjačem. Ukoliko primetite da se puni, onda je sve u redu. I sami ćete u narednih nekoliko dana primetiti da li je problem rešen, ili je ipak potrebna pomoć servisera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading