(VIDEO) Doro telefoni za starije osobe

Autor: Republika

Razonoda

15.07.2018

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na našem tržištu često se družimo sa proizvodima koji su namenjeni široj populaciji, ali prevashodno onoj koja se dobro snalazi u digitalnom svetu. Šta sa onima koji se ne ubrajaju u takve korisnike? Na njih, srećom, misli neko. Tako se na srpskom tržištu pojavila kompanija Doro, čije vam uređaje danas predstavljamo - konkretno, u pitanju su tri telefona.

Tehnološki pomaci iz generacije u generaciju dobijaju na intenzitetu, ali i tempu prihvatanja. Ukoliko ste propustili svega par godina, naći ćete se u čudi kakvi se uređaji koriste, bili to televizori, rerne, usisivači, telefoni, računari ili zvučnici. Vrlo lako možete da se izgubite u moru opcija, mogućnosti, komplikovanih procesa prijavljivanja (nama koji pratimo stvari možda ne toliko komplikovanih, ali nekom drugom - svakako). Stavite se u poziciju tih osoba - one ostaju na svojevremenoj tehnološkoj vetrometini.

Dodamo li tome da je često reč o starijim osobama, koje imaju određenih potreba, kao i problema sa određenim čulima, bolestima, slabljenjem vida ili taktilnog osećaja, dobijamo veoma veliki broj potencijalnih korisnika specijalno dizajniranih uređaja. Moramo priznati da nas stoga čudi što se niko u tom smislu nije pojavio, makar ne do sada. I to posebno u Srbiji, koja će u narednim godinama imati sve starije stanovništvo, u proseku.

Tu na scenu stupa kompanija Doro. Reč je o kompaniji koja se specijalizovala upravo za proizvode namenjene starijim sugrađanima. Iskreno, dopada nam se što se pokazuje da ima ko da misli na ovu populaciju, jer često se u praksi susrećemo sa pitanjima starijih sugrađana - šta da kupe i zašto niko ne pravi neke proizvode posebno namenjene njima? Doro je specijalizovan upravo u segmentu uređaja namenjenih starijim osobama, i na test smo dobili tri njihova telefona. Pogledajmo po čemu se izdvajaju.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading