(VIDEO) Vivo Nex je pravi all-screen telefon

Autor: pcpress.rs

Razonoda

15.06.2018

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko se osećate razočarano jer Lenovo nije ispunio obećanje sa Z5 telefonom koji je trebalo da bude prvi bez zareza i all-screen ekranom, tu je Vivo da uteši sa svojim flagship uređajem Nex kog je predstavio u Šangaju.

RepublikaFoto: youtube.com/GadgetMatch
Kamera izlazi iz telefona

Nex prelazi sa stadijuma koncept telefona na stadijum maloprodajnog proizvoda, u Kini barem, i može da se pohvali impresivnim odnosom od 91,24 % ekrana i prednje strane uređaja.

Nex radi na Qualcomm-ovom Snapdragon 845 procesoru i poseduje 8 GB RAM-a koji je dopunjen sa Adreno 630 GPU-om, dok baterija ima 4.000 mAh. Poseduje i 6.59-inčni Ultra FullView OLED ekran sa prednjom kamerom od 8MP (f/2,0) koja iskače iz gornje ivice. Kamera izlazi za sekund (ili barem tako Vivo tvrdi) i uvlači se kada završite sa slikanjem. To u osnovi eliminiše potrebu za zarezom, što sada predstavlja statusni simbol. Pozadi ima dve kamere jednu od 12MP (f/1,8), a drugu od 5MP (f/2,4).

Zbog građe Nex-a koja podrazumeva da skoro i nema prednje ivice, prirodno je zahtevao male promene u ostalim dizajnerskim delovima. U tom slučaju, zvučnik je pomeren i stavljen u ekran, a Vivo se odlučio za treću generaciju in-display skenera otiska prsta koji pomaže da se prikrije senzor ispod ekrana. Još uvek ima malu ivicu na dnu, ali je stvarno minimalna.

Na kinesko tržište stiže sa cenom koja se kreće od 700 američkih dolara za osnovni model sa 8 GB RAM-a i 128 GB interne memorije te cenom od 780 američkih dolara za model sa 8 GB RAM-a i 256 GB interne memorije, i trenutno nema naznaka da li će se pojaviti na zapadnim tržištima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading