Apple uhvaćen u laži: Namerno prećutali problem

Autor: Republika

Razonoda

26.05.2018

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čini se da je 2014. godine nešto ipak prošlo ispod radara javnosti – kupci iPhone-a 6 i 6 plus primetili su da je njihov telefon lako savitljiv.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
iPhone

Iako iz Apple-a negiraju bilo kakav problem sa iPhone6 i 6Plus, izgleda da je kompanija još kako bila svesna mana ovih modela. Prema internim dokumentima koja su postala javna zahvaljujući sudiji Lusi Koh, izgleda da je Apple dobro znao da je nejgov novi model 3,3 puta savitljiviji od modela iPhone 5, a iPhone 6 Plus je 7,2 puta savitljiviji od istog modela.

Čak i sama kompanija izrazila je zabrinutost za nove modela zbog mogućnosti savijanja i to mnogo veće nego kod prethodnih generacija. Iz Apple-a su uputili saopštenje kada su žalbe počele da pristižu sa svih strana i zahteva da se testovi novih modela pooštre. Mnogo je korisnika bilo oštećeno, da je Apple morao da objavi službene dokumente u vezi testiranja koja su još uvek tajna.

Nakon unutrašnje inspekcije, Apple je odlučio da uradi sve što je neophodno kako bi se rešili problemi , napisao je Koh.

Apple je ukazao na to da savijanje telefona ne utiče loše sve dok se telefon ne padne na neku tvrdu površinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading