Proizvođači telefona nas sve vreme lažu!

Autor: Republika

Razonoda

14.04.2018

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proizvođači Android telefona bi definitivno mogli da budu mnogo bolji kada su u pitanju bezbednosni apdejti, međutim, da li ste znali da mnogi od njih kriju ove nadogradnje od vas?

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ponekad samo promene datum, a ne instaliraju nove zakrpe

Do ovog otkrića došlo je dvogodišnje istraživanje koje je sprovela kompanija security Research Labs iz Berlina.

Njeni stručnjaci utvrdili su da mnogi proizvođači zaostaju sa apdejtima, pa čak i lažu o poslednjem koji je instaliran.

- Ponekad samo promene datum, a ne instaliraju nove zakrpe. To najverovatnije rade iz marketinških razloga, tvrde stručnjaci ove kompanije.

Rezultati su pokazali da su najgore manje poznate kompanije, ali da ovu praksu imaju čak i one velike kao što su Google i Samsung.

Tim je kao primer dao model Samsung J5 (2016) koji je potpuno iskreno prikazivao apdejte, dok je na modelu J3 (2016) falilo čak 12 apdejta, od kojih su 2 bila "kritična" - uprkos tome što su pokazivali da su primili svaki bezbednosni apdejt u 2017.

Kako bi ovo još bolje ilustrovala, kompanija je napravila spisak kompanija sa najviše propuštenih apdejta - u proseku, piše telegraf.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading