APPLE OBUSTAVLJA PROIZVODNJU IPHONE, evo i kada!

Autor: Republika

Razonoda

25.01.2018

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi smo navikli na uobičajeni ritam kojim Apple jedne godine predstavlja iPhone s većim promenama u odnosu na prethodnu generaciju, pa naredne godine na tržište dospeva njegova "nadogradnja".

RepublikaFoto: pixabay.com

Prošlogodišnji model pritom obično ostaje u ponudi, ali mu se cena spušta za 100 ili više dolara. Slično bi trebalo da se desi i ove godine, kada na jesen Apple bude predstavio naslednika trenutne perjanice iPhone X. 

Međutim, pouzdani analitičar Ming-Či Kuo iz kompanije KGI Securities javio je medijima da Apple za svoju "desetku" ima nešto drugačije planove - kompanija će radije nakon uvođenja novog modela iz proizvodnje potpuno povući iPhone X, nego da ga prodaje po nižoj ceni. 

Spuštanje cene ovog premium uređaja na, na primer, 900 dolara, dok se na policama nalazi nova verzija od po 1000 i više dolara, kanibalizovala bi prodaju novog modela i umanjila vrednost brenda koju nosi Appleova perjanica – smatraju u Kupertinu. 

Iz tog razloga, iPhone X verovatno će se proizvoditi samo do ovog leta, kada će svi kapaciteti biti usmereni na novi model, ili više njih. 


Od jeseni tako bi trebalo biti moguće kupiti modele SE, 7 i 7 Plus, 8 i 8 Plus, kao i iPhone X nove generacije. 

Osim toga, Ming-Či Kuo predviđa i da će u ponudi biti dva sasvim nova modela – iPhone X plus sa ekranom od 6,5 inča i neimenovani model od 6,1 inča, s Face ID tehnologijom, ali nešto jeftiniji od X linije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading