STRUČNJAK IZ FBI-JA: "U Apple-u rade kreteni i zli geniji"

Autor: b92.net

Razonoda

13.01.2018

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkako je kompanija Apple napravila automatsku enkripciju na iPhone-u, FBI vodi rat protiv njih žaleći se da je kriptografija toliko snažna da ni sama kompanija ne može da je slomi što otežava vlastima borbu protiv terorista i kriminalaca.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Apple

Na Međunarodnoj konferenciji o sajber bezbednosti na Menhentnu, stručnjak za forenziku iz FBI-ja Stiven Flatli kritikovao je kompaniju Apple, a njene zaposlene nazvao "kretenima" i "zlim genijima" što su njemu i njegovim kolegama otežali posao. 

Na primer, on se požalio da je Apple nedavno otežao pokušaje da se provali šifra, menjajući iteraciju od 10 hiljada do 10 miliona. To znači da je pokušaj pogađanja lozinke nije više 45 lozinki u sekundi već jedna na svakih 18 sekundi. Postoje alati koji mogu predložiti hiljade lozinki u kratkom vremenskom periodu, a ako su pokušaji u minuti ograničeni, postaje teže i sporije. 

S druge strane, pohvalio je izraelsku kompaniju Cellebrite koja prodaje uređaje za hakovanje FBI-ju rekavši da su jedini koji mogu izađi na crtu proizvodima kompanije Apple. 

- Ako imate drugog zlog genija, Cellebrate, onda možete da idete na front - rekao je kašljući dok je izgovarao ime kompanije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading