(VIDEO) Ovako radi prvi telefon sa senzorom otiska prsta ISPOD DISPLEJA

Autor: benchmark.rs

Razonoda

12.01.2018

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon gotovo godinu dana spekulacija o tome da li će Samsung i Apple integrisati senzor otiska prsta ispod displeja, kineska kompanija Vivo je prva impelmentirala senzor u nekom od svojih telefona.

RepublikaFoto: youtube.com/The Verge
Prvi telefon sa senzorom otiska prsta ispod displeja

Tokom CES 2018 sajma, telefon je prikazan a The Verge je imao priliku da uradi prvi hands-on uređaja.

Mehanika koju sistem koristi (postavljanje otiska na telefon i njegovo korišćenje za otključavanje uređaja ili autentifikaciju plaćanja) je ista kao i kod tradicionalnih senzora otiska prsta. Jedina razlika koja je otkrivena tokom testa jeste da je in-display senzor nešto sporiji od tradicionalnih, što je očekivano jer se radi o novoj tehnologiji.

Vivo u svom telefonu koristi novi Synaptics optički senzor, na kome se radilo godinama. Ovo je najverovatnije tehnologija na kojoj su sarađivali Synaptics i Samsung za Galaxy S8, ali se na kraju ispostavilo da neće biti spremna za objavu telefona. Stvari su se u međuvremenu promenile i Vivo je blizu objave telefona (koji još uvek nema ime), a Synaptics je već počeo sa masovnom proizvodnjom ovih Clear ID senzora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading