iPhone-ova tajna opcija prepala one koji vole da se slikaju nagi

Autor: b92.net, Republika

Razonoda

02.11.2017

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije u pitanju ni tajni folder, a nema veze ni sa fotografijama na kojima ste goli – jednostavno je u pitanju alat koji vam pomaže da bolje organizujete svoje fotografije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ne, Apple ne pravi poseban folder sa vašim nagim fotografijama, ali sigurno tako izgleda

Naime, posebna tehnologija koja prepoznaje objekte na slikama i kasnije pravi poseban album od njih do te mere je unapredovala da će napraviti poseban folder sa fotografijama na kojima ste samo u grudnjaku. 

U statusu sa Tvitera, koji je ripostovan preko 10 hiljada puta, priložena je i fotografija na kojoj se vidi kako je iPhone sortirao u jedan album sve fotografije na kojima se određena osoba nalazila u brushalteru. Drugi se nadovezali sa istim iskustvima, uključujući i one na kojima su potpuno goli ili imaju seks. 


Kompanija Apple ima hiljade takvih kategorija, iako većina njih nije toliko lična. Ako u pretraživač svog telefona ukucate „pas“, „mačka“, „drvo“ telefon će pronaći sve slike na kojima se ovi pojmovi nalaze i upravo je ta tehnologija omogućena kako bi vam olakšala pretragu po telefonu. 

Za neke, čini se, ovo nije bilo prijatno iskustvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading