(VIDEO) Google napravio ZVER OD TELEFONA

Autor: telegraf.rs

Razonoda

06.10.2017

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija Google predstavila je dva nova pametna telefona, koja su direktna konkurencija Samsungu i iPhone-u. Reč je o modelima Pixel 2 i Pixel XL 2.

Foto: youtube.com/Made by Google
Ludilo od telefona, mogao bi da postane opasna konkurencija mnogima

Pixel 2 ima sve što se može očekivati od "flagship" telefona u 2017. godini: otporan je na vodu i prašinu, dolazi sa najnovijim Android Oreo sistemom i ima hardver najnovije generacije.

Hardverski su Pixel 2 i Pixel XL 2 identični, pa je jedina razlika zapravo u dijagonali ekrana, piše "Mashable".

Pixel 2 dolazi sa OLED ekranom od pet inča rezolucije 1.080 x 1.920 piksela i koštaće 649 dolara, dok će veći rođak sa ekranom od šest inča koštati 200 dolara više.

Nove telefone kompanije Google pokreće Qualcomm Snapdragon 835 procesor, 4 GB RAM memorije i 64 GB prostora za skladištenje podataka.

Jedna od čudnijih opcija koju je Google ubacio u svoje nove perjanice je mogućnost da korisnik stisne ivice telefona kako bi pokrenuo Google Assistant digitalnog pomoćnika, veštačku inteligenciju koja će odgovarati na pitanja i izvršavati komande. Naravno, ovu opciju je moguće isključiti.

Vrhunska kamera

Međutim, ono što je najbolje kod novih Pixel telefona je njihova kamera, koja je na DxO testu postigla neverovatan rezultat od 98 poena, što znači da kamera pravi odlične fotografije bez obzira na uslove.

Za razliku od konkurencije kao što su Samsung Galaxy Note 8 i iPhone X, Pixel 2 i Pixel XL 2 nemaju kameru sa dva sočiva, ali je ipak moguće fotografisati portret slike.

Augmentovana realnost

Još jedna interesantna promena na Pixel kameri je nova platforma za augmentovanu realnost pod nazivom ARCore. Google je korisnicima ponudio mogućnost da dodaju digitalne grafike i stikere na svoje fotografije i snimke.

Google je tokom prezentacije novih uređaja prikazao kako je u realnom prostoru moguće dodati likove iz serije "Stranger Things" koji će, kada se gledaju kroz kameru, izgledati kao da zaista stoje tu ispred vas.

Ne treba mu SIM kartica

Google Pixel 2 je jedan od prvih telefona na svetu koji pored standarne nano-SIM kartice, može da koristi i eSIM.

eSIM je zapravo virtuelna SIM kartica koju korisnik preuzima tokom podešavanja telefona, ali operater mora da podržava ovu funkciju. Pored toga što se jednostavno koristi, korisnici eSIM virtuelnih kartica više neće morati da brinu o menjanju brojeva, jer se sve odvija digitalnim putem.

Internet gigant je svim budućim kupcima ovog telefona ponudio i neograničen prostor za čuvanje slika na Google Photos servisu.

Još uvek je rano prognozirati kako će se Pixel 2 i Pixel XL 2 snaći u borbi sa konkurencijom, ali ako Google ovoga puta proizvede dovoljnu količinu uređaja i uloži malo više u marketing, Apple i Samsung mogu očekivati opasnog protivnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading