Pametni zvučnik sa 7-inčnim ekranom

Autor: Republika

Razonoda

21.09.2018

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Google već neko redi na novim pametnim zvučnicima, te su mogle da se čuju glasine o 7-inčnom displeju osetljivom na dodir. Nedavno su otkriveni renderi koji potvrđuju ove informacije, te otkrivaju da se radi o novim Google Home Hub zvučnicima.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Velika prednost svih Google-ovih pametnih uređaja je prilagodljivost, što znači da su proizvodi ove kompanije uglavnom kompatibilni sa većinom pametnih uređaja koji mogu da se pronađu na tržištu. Google Home Hub ne samo da donosi isti nivo podrške, već donosi i intuitivni ekran osetljiv na dodir, zajedno sa interfejsom za glasovno upravljanje. Tako će sve glasovne komande koje su funkcionisale na Google Home uređajima funkcionisati i u okviru novog proizvoda, a sa dodatkom LCD ekrana.

Na displeju će se prikazivati informacije poput vremenske prognoze, sata, te informacije sa servisa poputGoogle Maps-a, a na zadnjoj strani se nalazi veliki zvučnik, te dugme za uključivanje i isključivanje. Iako nije veliki kao Google Home Max, Google Home Hub to nadoknađuje prisustvom displeja, a po boji i dizajnu podseća na ostale Google Home proizvode.

Do značajnih poboljšanja je došlo i kada je lista opcija u pitanju, te je značajno bogatija nego kod ostalih Google Home proizvoda. Tako kada se, na primer, Google Home Hub kombinuje sa Nest kamerom, može da se koristi kako bi poboljšao bezbednost domaćinstva, a uz pomoć komandi poput „Hej, Google, prikaži mi kameru kod ulaznih vrata.“ Takve funkcije nisu ograničene samo na kamere, te funkcionišu i kada su u pitanju svetla, TV, i drugi uređaji.

Pored toga, Google Home Hub dozvoljava i pristup servisu Google Photos, pa je pregled fotografija omogućen preko jednostavnih glasovnih komandi. Tako korisnik može da zatraži određenu grupu fotografija, a uz pomoć komandi poput „Hej, Google, prikaži mi fotografije sa Havaja.“ Tu je i opcija Live Albums, koja omogućava kreiranje galerija izvan Google Photos biblioteke.

Kada je povezanost u pitanju, novi pametni zvučnik podržava 2.4GHz i 5GHz Wi-Fi konekcije, te Bluetooth. Displej uređaja sadrži i ambijentalna svetla, i senzore za boje, ali specifikacije ukazuju na to da nema web kamere. Uređaj je težak 480 grama, što je isto kao i u slučaju standardnih Google Home uređaja.

Cena novog zvučnika još uvek nije poznata, a Google navodno planira da u prodaju pusti tri miliona jedinica, te se očekuje se da se to dogodi 9. oktobra.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading