PODLI POTEZ: Microsoft upozorava da NE KORISTIMO CHROME I FIREFOX!

Autor: benchmark.rs

Razonoda

15.09.2018

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Microsoft već godinama vodi gotovo nemoguću bitku sa dva najveća igrača na polju pregledača - Chrome-om i Firefoxom. Iako je Microsoft Edge zamenio nepopularni Internet Explorer u Windowsu 10 i dalje veliki broj korisnika preferira Chrome i Firefox.

RepublikaFoto: pixabay.com
U Microsoft-u ne znaju kako će protiv konkurenata, pa izmišljaju nekorektne poteze

Microsoft očigledno i dalje ne zna kako da korisnike navede da Edge browseru daju šansu, jer je kompanija pribegla rešenju da korisnike upozorava da ne instaliraju neki drugi pregledač.

Microsoft ubacuje pop-up obaveštenja u najnovije Windows 10 test buildove, koji su sada dostupni Windows Insiderima. Kompanija pokušava da privuče ljude da koriste Edge uz pomoć obaveštenja koja se pojavljuju kada se otvori installer za drugi pregledač. Drugim rečima, Microsoft pokušava da ljudima preporuči Edge pre nego što dođu u priliku da iskoriste neki drugi browser.

RepublikaFoto: pixabay.com

Iako se radi o akciji koju ne podržava veliki broj Windows korisnika, Microsoft makar daje opciju da se ovakva opcija sa upozorenjima onemogući.

Postavlja se bitno oitanje da li će ovakva obaveštenja dospeti u regularnu verziju Windowsa 10, koja je dostupna standardnim korisnicima, ili će ostati deo beta buildova. Ipak, ukolko se ovo i ne desi, jasno je da Microsoft istražuje nove načine kako bi ljude odvratio od Edge konkurencije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading