Alat kojim možete brzo i jednostavno "očistiti" Gmail

Autor: Republika

Razonoda

07.08.2018

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da biste stvorili mesta za čuvanje, možete izbrisati i datoteke koje vam ne trebaju, a nalaze se na vašem Google Drive-u i na Google Photos.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Obzirom da svi koji imaju Gmail ovaj besplatni Google-ov servis počnu da koriste kao neku vrstu arhive, kad-tad će se dogoditi da e-sanduče skoro pa pukne po šavovima.

Svakodnevno brisanje novopridošlih mailova kako biste mogli primiti dve, tri nove poruke naporno je i dosadno, stoga se poslužite bržim načinom i očistite bar jedan deo svog e-maila.

Da biste stvorili mesta za arhivu, možete izbrisati i datoteke koje vam ne trebaju, a nalaze se na vašem Google Drive-u i na Google Photos. Potom iskoristite pretragu u Gmail-u kako biste pronašli velike fajlove.

Na primer, ako upišete has:attachment jpg u pretragu imate ćete pregled poruka koje u prilogu imaju fotografije koje mogu zauzimati puno mesta. Izbrišite one koje vam više ne trebaju.

Takođe, možete pretražiti Gmail po veličini poruke. U pretragu unesite na primer larger:5mb ako želite pronaći poruke s atačmentima većim od 5 megabajta.

Možete iskušati i besplatni servis kao što je Find big mail, koji razvrstava e-poštu po veličini, savetuje "Make use of it" na kojem ćete pronaći još mnoštvo tech saveta.

Nakon što izbrišete poruke, otvorite Trash i odaberite Delete forever kako ne biste čekali da ih Gmail automatski obriše 30 dana nakon što ste ih obrisali, piše Novi list.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading