DA LI JE WINDOWS 10 KONAČNO PRESTIGAO "SEDMICU"?

Autor:

Razonoda

05.08.2018

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podaci koje je nedavno objavio NetMarketShare pokazuju da Windows 10 još uvek ima problema da prestigne Windows 7 na tržištu, ali druga analitička kompanija - StatCounter tvrdi da Microsoftov najnoviji operativni sistem trenutno drži vodeću poziciju kada je tržišno učešće u pitanju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prema statistici za jul, Windows 10 je svoje tržišno učešće uspeo da poveća sa 46,75 na 47,25 procenata. Istovremeno, Windows 7 nastavlja da pada, pa sada drži 39,06 procenata tržišta, naspram junskih 39,63. 

Razlika između dve verzije Windowsa se povećava svakog meseca, a Windows 10 će ovim tempom uskoro držati 50 odsto tržišta. 

Ostale verzije Windowsa su poprilično daleko iza, a Windows 8.1 sada se nalazi na 7,56 procenata Windowsa računara, što predstavlja pad od 7,7 procenata u odnosu na jun. 

Windows 7 se polako približava projektovanom prestanku podrške. Operativni sistem je objavljen 2009. godine, a trebalo bi da u januaru 2020. prestane da dobija podršku. 


Microsoft je već započeo sa agresivnim forsiranjem Windowsa 10, zahtevajući od partnera da najnoviji operativni sistem implementiraju umesto Windowsa 7.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading