INTEL U PADU: AMD u julu prodao više procesora od konkurencije

Autor: Republika

Razonoda

03.08.2018

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

AMD i dalje osvaja tržište procesora, te je premašio rezultate koje je u julu ostvarila kompanija Intel, što se nije dogodilo još od novembra 2017. godine. Kompanija AMD se dobro drži i kada je u pitanju vrednost deonica, pre svega zahvaljujući popularnosti serije Ryzen 2000, dok se Intel oporavlja od promašaja sa procesorima od 10nm, te pokušaja da što više nadogradi modele izrađene 14nm proizvodnim procesom.

RepublikaFoto: twitter.com/maher275

AMD je krenuo uzlaznom putanjom još u aprilu, kada su predstavljeni Ryzen 7 2700X i Ryzen 5 2600X, te istom snagom nastavio sve do jula. Intel još uvek prodaje svoje Core i7-8700K procesore, ali to, kako tvrde stručnjaci, trenutno nije dovoljno da zaustavi napredak AMD-a.

AMD beleži dobre rezultate i kada je u pitanju prodaja procesora srednje klase, gde se posebno izdvaja model Ryzen 5 1600, budući da ga koristi veliki broj gejmera za naslove poput Fortnite, PUBG, Overwatch, CS:GO, te mnoge druge koji se pretežno igraju u 1080p/1440p rezolucijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading