Tviter obrisao MILION korisnika!

Autor: www.sk.rs

Razonoda

29.07.2018

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obračun sa lažnim nalozima i spamovanjem koji je minulih meseci bio na snazi, koštao je ovu društvenu mrežu milion korisnika (sa 336 na 335 miliona zaključno sa ovim kvartalom).

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Zahvaljujući unapređenju tehnologije, Twitter je sada u mogućnosti da uklanja naloge dva puta brže nego lane (kruže glasine o uklanjanju desetina miliona naloga), pa će se ovakav trend definitivno nastaviti.

Deficit nepoželjnih botova poboljšaće komunikaciju na društvenoj mreži, što bi značilo i potencijalno manje negativnih naslova u medijima koji se neminovno javljaju nakon neke nevolje.

Druga strana medalje je pokazatelj da je kompanija lažne profile stavljala u isti koš sa onima koji su validni, te rast nije ni izbliza brz koliko je bila namera da se prikaže. Ovakvo „naduvavanje” statistike prouzrokovalo je negodovanje investitora i pad akcija na nivo od pre izlaska na berzu (na nekih 16 procenata). Ipak, profit raste već treći kvartal uzastopno, tako da (za sada) za Twitter nema zime.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading