KO NEĆE MILOM, MORAĆE SILOM: Skype 8.0 menja Classic verziju

Autor: benchmark.rs

Razonoda

18.07.2018

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Microsoft je objavio Skype 8.0, najnoviju desktop verziju svoje VoIP platforme, koja će zameniti Skype 7.0 (poznat i kao Classic). Kompanija korisnike ohrabruje da izvrše nadogradnju na najnoviju verziju do 1. septembra. Nakon ovog datuma, Skype Classic će prestati sa radom, čime će korisnici biti forsirani da instaliraju 8.0 verziju.

Foto: pixabay.com
Skype u verziji 8.0 nudi niz novih pogodnosti za korisnike

Skype 8.0 je veliko ažuriranje platforme, donosi brojne nove funkcije i obećava još dosta novih karakteristika u budućem periodu.

Skype korisnici će imati drag-and-drop opciju deljenja fajlova u prozoru za razgovore; moguće je istovremeno deliti do 300MB videa, fotografija i drugih tipova fajlova. Najnovija verzija dodaje i media galeriju, koja sadrži deljeni sadržaj iz razgovora, što olakšava pronalaženje sadržaja bez skrolovanja kroz čitav razgovor.

RepublikaFoto: pixabay.com

Skype 8.0 donosi i ono što Microsoft naziva "produktivnije slanje poruka", zahvaljujući novim reakcijama u razgovorima. Korisnici mogu da koriste "@" simbol za pominjanje drugih u chatu, a @mentions se mogu naću u okviru centra za obaveštenja u aplikaciji.

Novo ažuriranje donosi i 1080p HD video razgovore i deljenje ekrana na svim platformama na kojima je Skype dostupan. Microsoft obećava i dodatne funkcije kasnije tokom leta, među kojima su dodaci za iPad, snimanje poziva, grupni linkovi, pozivnice za profile za korisnike koji još nemaju Skype nalog i drugo.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading