IZ INTELA STIŽE ZVER ZA LAPTOPOVE!

Autor:

Razonoda

10.04.2018

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Intel je najavio prve šestojezgrene 12-nitne procesore za laptop računare.

RepublikaFoto: twitter.com/maher275
Intel procesor

Reč je o čipu Core i9-8950HK, prvom iz serije i9 namenjenom laptopovima, za kojeg u Intelu tvrde kako je 29 posto brži od modela Core i7-7820HK pri obavljanju svakodnevnih zadataka i 59 posto brži pri obradi videa razlučivosti 4K.

Dolazi otključan, pa je moguć overclocking, ako znate što radite. 

Procesori iz linija Xeon i Core i7 takođeće ponuditi šest jezgara s 12-nitnom tehnologijom. I u seriji U Core i5 će se naći procesori sa četiri jezgre i osmonitnom tehnologijom, dok Core i3 sad ima četiri jezgre, a Core i5 - šest.

Vidite li na računaru oznaku Core i5+ ili Core i7+, to znači kako je u računar ugrađen memorijski modul Intel Optane, namenjen ubrzanju rada čvrstih diskova.

Možemo očekivati poboljšani prijem signala Wi-Fi zahvaljujući tome što je Intel u seriju mobilnih čipseta 300 ugradio 802.11ac na 160 MHz, koji teoretski može prebacivati podatke brzinom većom od gigabita u sekundi.

Zasad, kažu u Intelu, nema potpunog rešenja za sigurnosne propuste Spectre i Meltdown, iako bi postojeće zaštite trebalo da značajno smanje rizike, piše CNET.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading