I Twitter se pridružuje blokiranju reklama za kriptovalute

Autor: Republika

Razonoda

20.03.2018

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naime, izvori portala Sky News tvrde da će kompanija Twitter u naredne dve nedelje početi sa blokiranjem onih marketinških sadržaja koji reklamiraju ICO (initial coin offering), digitalne novčanike, te trgovinu tokenima. Oni su dalje dodali da bi zabrana mogla da se odnosi i na kompanije koje se bave trgovinom kriptovalutama, ali "sa nekim ograničenim izuzecima".

RepublikaFoto: pixabay.com
Twitter

Iz kompanije Twitter nisu komentarisali moguće kripto-zabrane, te se o razlozima ne zna mnogo, ali se pretpostavlja da su isti kao i kod drugih kompanija: briga o bezbednosti korisnika. Mnoge trgovine kriptovalutama imaju neizvesne ishode, te su u najgorim slučajevima u pitanju prevare čiji je jedini cilj otimanje novca.

Pretpostavlja se da će u budućnosti doći dodatnih mera za rešavanje ovih problema, ali platforme poput Twitter-a moraju da reše izazove na vreme, budući da trpe velike pritiske kada je sigurnost korisnika u pitanju, piše endgadget.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading