HAKERI NAPADAJU I PREKO EKRANA TELEVIZORA! Pogledajte koje marke su na udaru

Autor:

Razonoda

25.02.2018

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pametni televizori bi mogli da budu veoma lako meta hakera.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: ilustracija

- Televizori koji nam omogućavaju da lako gledamo Netflix, YouTube, HBO Go i druge servise, prilično su ranjivi na hardverske napade - otkrilo je novo istraživanje Consumer Reportsa, američko udruženje za zaštitu potrošača. 

Oni su analizirali pametne televizore poznatih marki (Samsung, LG, Sony, TCL i Vizio) i otkrili da svi mogu da prate što korisnici gledaju, a dva su proizvođača pala na testu sigurnosti.

Kako prenosi USA Today, hakeri su mogli potpuno da preuzmu kontrolu nad daljinskim nad Samsungovim i TCL-ovim Roku TV-om. To znači da su mogli da pojačaju zvuk, menjaju kanale, instaliraju aplikacije ili puštaju razne sadržaje, a ističe se kako je relativno jednostavno bilo hakovanje tih uređaja. 

RepublikaFoto: pixabay.com

Neprofitna organizacija Disconnect hakovala je  uređaje i kažu da nisu sledili osnovne sigurnosne prakse, a Samsung i Roku navode da će detaljnije proučiti sporne tsčke i rešiti ta pitanja.

Međutim, Roku je na svom blogu napisao u sredu da su u Consumer Reportsu pogrešno shvatili stvari te da nema sigurnosnog rizika kod njihovih proizvoda i da ozbiljno shvataju sigurnost platforme i privatnost korisnika. Naime, Roku navodi da se opcija koju Consumer Reports  može isključiti, a da bi hakeri to i iskoristili morali bi da budu na istoj Wi-Fi mreži. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading