BIL GEJTS otkrio koje LUDE STVARI je kupio kada je postao milijarder!

Autor: telegraf.rs, Republika

Razonoda

23.02.2018

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnivač Microsofta i druga najbogatija osoba na svetu otkrio je dve najluđe stvari koje je u životu kupio.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bil Gejts i njegova moć nad novcem

Bogatstvo Bila Gejtsa procenjuje se na skoro 92 milijarde dolara. I dok je većinu tog novca pametno uložio i investira u brojne projekte, čak ni on nije imun na impulsivnu kupovinu.

Gejts je zvanično postao milijarder u svojoj 31. godini i u tom trenutku je postao najmlađi milijarder na svetu.

- Nemam mnoga interesovanja koja su ekstravagantna, tako da se nisam previše promenio kada sam postao bogat, otkrio je Gejts i dodao da mu je glavni zadatak tada bio mogućnost da može da plaća svoje radnike koji su imali porodice za koje su brinuli.

Ipak, Gejts je, po svom priznanju, kupio dve prilično lude stvari po njegovom shvatanju.

- To je bio moj užitak, kupio sam Porše i privatni avion za 40 miliona dolara, To su jedine dve stvari koje sam kupio, a da mogu da kažem da su prilično lude, objasnio je.

Naravno, to ne znači da on ne poseduje vredne stvari, a jedna od njih je i njegov dom u Medini čija vrednost iznosi 125 miliona dolara.

Ovo nije previše začuđujuće jer je sa ženom Melindom više posvećen dobrotvornom radu i filantropiji, a samo u 2016. godini Gejts je donirao 2 milijarde dolara za ciljeve vezane za globalno zdravlje i edukaciju mladih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading