Novi Firefox Quantum dvostruko brži

Autor: Republika

Razonoda

16.11.2017

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mozilla je izašla sa novom verzijom Firefox-a za koju kompanija tvrdi da je brža od Google Chrome-a na brojnim popularnim sajtovima, uključujući Google pretragu, Google-ovu stranicu za prijavu, Wikipedia-u, Bing, Tumblr i Shutterstock. Za Firefox Quantum je takođe rečeno da radi dvostruko brže od malo starije verzije Firefoxa od pre šest meseci.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kompanija kaže da novi pretraživač koristi manje memorije od svojih rivala i da je dizajniran da pomogne korisnicima da stvari rade mnogo brže. "To je daleko najveće ažuriranje koje smo imali od kada smo pokrenuli Firefox 1.0 u 2004.", napisala je kompanija u blogu. U međuvremenu, rivalski Chrome navodi da prevazilazi Quantum na sajtovima, uključujući Google Docs, Instagram, BBC i Lifehacker. Osim što se fokusira na brzinu, Mozilla je opremila Firefox Quantum sa novim korisničkim interfejsom pod nazivom Photon. "Da bi kreirali Photon, naš korisnički istraživački tim je proučavao kako ljudi pretražuju veb", kaže Mozilla. "Pogledali smo stvarni hardverski svet kako bi Firefox izgledao odlično na svakom ekranu, a pobrinuli smo se da Firefox izgleda i radi, bez obzira na uređaj koji koristite. Naši dizajneri su stvorili sistem koji može da se meri ne samo sa trenutnim hardverom, već nam omogućava da se proširimo u budućnosti." Firefox Quantum je trenutno dostupan na Windows, Mac i Linux, a iOS i Android verzije će se pojaviti u budućnosti, piše Independent.
 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading