(VIDEO) I KINEZI IMAJU SVOG TESLU: Privatna kompanija lansirala satelit

Autor: personalmag.rs, Republika

Razonoda

07.09.2018

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao što smo poslednjih godina gotovo svakodnevno čitali ili slušali o podvizima Elona Muska i njegove kompanije "Tesla" kad je reč o osvajanju svemira, tako ćemo ubuduće izgleda čitati ili slušati takve vesti i iz Kine! Naime, pekinška privatna kompanija i-Space upotrebila je raketu sopstvene proizvodnje za postavljanje tri satelita u svemir u sredu. To su bili prvi kineski sateliti koji je lansirala privatna kompanija.

RepublikaFoto: youtube.com/SciNews
Prva privatna kompnija iz Kine lansirala svoju raketu

Misija, koju su mnogi stručnjaci naznačili prekretnicom u svemirskoj industriji zemlje, održana je u severozapadnoj Kini, u Centru za lansiranje Điukuan.

Razvijen i proizveden od strane i-Spacea, pekinškog preduzeća u usponu, koju je osnovala grupa starih kineskih naučnika.

Kompanija je u aprilu izvela svoje prvo lansiranje na istraživačkoj lokaciji za ispitivanje raketa u provinciji Hainan, kako bi proverila dizajn i opremu prvog proizvoda firme, domaći razvijen SKKS-1S.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading