NEMA ŠANSE DA IZGORITE NA PLAŽI! Ovo je suncobran koji vas prati u stopu

Autor: Agencije, Republika

Razonoda

08.06.2018

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mala japanska kompanija predstavila je prototip pokretnog suncobrana koji se pokreće dronom i koji će omogućiti korisniku da hoda u senci.

RepublikaFoto: youtube.com/ 日刊工業ビデオニュース

Ko je doživeo vruća i vlažna japanska leta razumeće šta je podstaklo otkriće nove sprave. 

Ašai pauer servis (Ashai Power Service), mala kompanija u severoistočnoj prefekturi Tošigi, nada se da će iduće godine moći da počne s prodajom nove sprave. 

U prvo vreme cilj će biti da deluje u privatnim zatvorenim prostorima kao što su golf tereni zbog rizika od pada i zbog komplikovanih propisa za korišćenje dronova. 

- Smislio sam da napravim ovaj predmet jer ne volim da nosim kišobran - rekao je za Frans pres vlasnik firme Kendži Suzuki. 

Prečnika 1,5 metra, prototip drona suncobrana težak je pet kilograma i za sada može da leti samostalno pet minuta na bateriju koja se puni. 

Kompanija sa nada da će moći da poveća vreme leta na 20 minuta, tako što će olakšati motor. 

- Trenutno testiramo treću generaciju prototipa i pokušavamo da prevaziđem glavni tehnički izazov a to je stabilizacija leta iznad glave korisnika uz njegovo praćenje - rekao je Suzuki. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading