Astronaut NASA hodao u svemiru, a plaši se VISINE!

Autor: Tanjug

Razonoda

03.05.2018

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok je astronaut NASA Džozef Akaba hodao u svemiru tokom nedavnog putovanja do Međunarodne kosmičke stanice, nije mu bilo svejedno, s obzirom na to da ima fobiju od visine.

Foto: Tanjug/AP
Džozef Akaba

- Ako pogledate fotografije, videćete da se držim za rešetku. Potrebno je da učinite izvestan napor dok hodate u svemiru da biste shvatili da je, ipak, sve u redu i da nećete pasti - rekao je Akaba u Kosmičkom centru Stenis u Misisipiju.

Akaba se prvi put pojavio u javnosti otkako se 28. februara vratio iz kosmičke stanice. Ovaj astronaut, koji je u svemiru proveo više od 300 dana tokom tri odvojena leta, kaže da je putovanje u kosmos građanima sada bliže nego što mnogi misle.

- Sledeće godine ili u narednim godinama imaćemo komercijalne letove sa astronautima NASA i to je prvi veliki korak - rekao je Akaban, napomenuvši da je putovanje u kosmos teško, ali da se nada većem broju mogućnosti za letove građana u kosmos u bliskoj budućnosti.

Krajnji cilj je, prema njegovim rečima, da ljudi stignu na Mars, ali je na putu ka Marsu stanica - Mesec.

- Logičan, prvi korak jeste otići na Mesec. Iako smo tamo već bili, to je bilo vremenski veoma ograničeno putovanje, a sada imamo nove tehnologije koje želimo da testiramo, ne samo na površini Meseca, već i u njegovoj orbiti kako bismo napravili neku vrstu kapije odakle bismo putovali na Mars - objasnio je astronaut.

Cilj je, zaključio je, da se na Mars ode do 2030. godine, a pre toga na Mesec.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading