(FOTO) TESLIN VREMEPLOV OBASJAO BEČ!

Autor:

Razonoda

01.10.2017

11:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon zapaženog uspeha koji je postigao u Srbiji i regionu, multimedijalni projekat kompanije Telekom Srbija, "Teslin vremeplov" predstavljen je i u glavnom gradu Austrije.

RepublikaFoto: Republika
Rad velikog Tesle za vreme njegovog života bio veoma cenjen od strane njegovih bečkih kolega

Neobično putovanje kroz Teslin život urađeno u 4D projekciji prikazano je na zgradi Tehničkog univerziteta, a predstavlja omaž slavnom naučniku koji je svojim izumima zadužio čovečanstvo.

U organizaciji "M:tel Austria", članice Telekom Srbija grupe, mladi umetnik Dušan Jovović osmislio je i priredio audio-vizuelni spektakl putem koga su stanovnici Beča mogli su bliže da se upoznaju sa izumima bez kojih ne bi mogli da zamislimo savremeni život.

- Velika mi je čast što je upravo u gradu poznatom po velikanima prosvetiteljstva i kulture "Teslin vremeplov" imao svoje premijerno prikazivanje izvan našeg regiona. Kompanija Telekom Srbija osmislila je ovaj autentičan projekat u želji da oda počast vizionaru koji je svojim genijalnim pronalascima ostavio neizbrisiv trag u društvu. U prilog simbolici večerašnjeg okupljanja govori i činjenica da je rad velikog Tesle za vreme njegovog života bio veoma cenjen od strane njegovih bečkih kolega, a Tehnički univerzitet u Beču dodelio mu je počasni doktorat 1908. godine - istakao je generalni direktor kompanije Telekom Srbija, Predrag Ćulibrk.

Pre projekcije "Teslinog vremeplova", okupljenim građanima su se obratili i Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, Ernst Voler, predsednik Odbora Gradskog veća za kulturu, nauku i sport kao i dr Valter Erlih [upita, vice dekan Fakulteta za elektrotehniku i IT Tehničkog univerziteta koji je ovom prilikom generalnom direktoru Telekoma Srbija uručio faksimil telegrama koji je Tesla 11. marta 1908.  poslao iz Njujorka Tehničkom univerzitetu u Beču kako bi se zahvalio na dodeljenom počasnom doktoratu.

Inače, "Teslin vremeplov" je nedavno dobio prestižno priznanje BalCannes 2017 za najbolji regionalni projekat, a 2016. godine nagra|en je evropskom nagradom "PR Excellence Award" kao jedan od pet najboljih projekata u kategoriji "Nauka i obrazovanje".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading