EKSPERIMENT: Da li je WI-FI tihi ubica?!

Autor: srbijadanas.com

Razonoda

18.09.2017

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa studentkinja iz jednog internata u Danskoj započele su eksperiment pošto su primetile da kada spavaju pored mobilnih telefona svako jutro imaju glavobolje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Odlučile su da testiraju wi-fi zračenje na biljkama. Kupile su 6 saksija sa semenom biljke Lepidium sativum i stavile u sobu sa zračenjem i 6 u sobu bez zračenja. Biljkama nije uskraćena ni svetlost ni voda.

One su 12 dana posmatrale, zapisivale i fotografisale dešavanja.

Da li želite da pogađete rezultat? Semenje u sobi sa zračenjem ili nije izniklo u nekim saksijama ili je izniklo, pa uvelo, dok je semenje u sobi bez zračenja procvetalo u zdrave biljke.

Wi-Fi tehnologija ugrožava zdravlje i razvoj kod ljudi, a pogotovo kod dece koja su u današnje vreme ugrožena gotovo od rođenja. Deca imaju brze ćelijske replikacije i stope rasta, što ih čini posebno osetljivim na oštećenje DNK-a. Wi-Fi zračenje, otkrio je eksperiment, može da izazove hroničan umor, bol u uvetu, intenzivne glavobolje, kao i da poremeti kvalitet sna.

Da biste se zaštitili, kod kuće koristite fiksni telefon (onaj koji nije bežični) da biste smanjili izloženost elektromagnetnom zračenju. Izbegavajte korišćenje bežičnih monitora za bebe, kao i svih uređaja koji rade na principu mikrotalasnih frekvencija. Isključite sve Wi-Fi uređaje dok spavate. Ne stavljajte ruter u prostorije u kojima boravite veći deo dana ili noći. Najbolje je da stoji u hodniku.

Takođe, izbegavajte nošenje mobilnog telefona u džepu i budite oprezni prilikom korišćenja mobilnog telefona u automobilu. Signal se odbija unutar auta, a vaša glava je svojevrsna antena.

Ukoliko ste trudni, držite telefon, lap top ili tablet dalje od stomaka.

Koristite poruke što je više moguće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading