Facebook Portal pametni zvučnik stiže naredne nedelje

Autor: Republika

Razonoda

22.09.2018

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Facebook se izgleda sprema za objavu sopstvenog video chat uređaja, pod nazivom Portal, koji bi trebalo da bude predstavljen naredne nedelje. Ovo će biti Facebookov prvi hardverski uređaj za potrošače nakon Oculusa, a sličan je Amazonovom nedavno ažuriranom Echo Show modelu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Izvori sugerišu da će Portal stići u dve veličine ekrana, a mogao bi koštati oko 400 dolara za veći model, dok bi manja verzija mogla imati cenu od 300 dolara.

Pomenuti uređaji su porvobitno bili planirani da budu objavljeni u maju, ali su odloženi zbog Facebookovog Cambridge Analytica skandala ranije ove godine.

Facebook Portal ima i integraciju Alexa glasovnog asistenta, a korisnicima omogućava da puštaju muziku, gledaju video, dobijaju recepte za kuvanje i najvažnije vesti.


Uređaj je deo Facebookove inicijative da korisnike navede da chatuju na kompanijinoj platformi, a kreira se u kompanijinom tajnom R&D centru za hardverske projekte.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading